Koruna oslabila k euru i dolaru

18.08.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Česká měna dnes oslabila k oběma hlavním světovým měnám. K 17:00 byla oproti předchozímu závěru k euru slabší o sedm haléřů na 26,12 Kč/EUR a k dolaru oslabila o šest haléřů na 22,24 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Koruna tak smazala velkou část ze středečního zisku, kterého dosáhla po oznámení zrychlení růstu české ekonomiky.

\"Koruna tento týden proti euru získala zejména díky překvapivě dobrému výsledku hrubého domácího produktu. Nicméně své zisky ke konci týdne zkorigovala a v celotýdenním hodnocení přidává pouze 0,2 procenta,\" sdělil analytik Komerční banky Viktor Zeisel.

Odborníci nečekají v příštím týdnu výrazné posílení české měny. \"V příštích dnech se koruna pokusí přidat další zisky. Ty ale budou brzdit ti zahraniční investoři, kteří si před koncem intervencí vsadili na výrazné posílení koruny, a už je nebaví déle čekat,\" uvedl Jiří Cihlář ze společnosti Next Finance. \"Jednoduše vyberou investoři zisky dříve, než plánovali,\" doplnil.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,05 26,12 Kč/USD 22,18 22,24

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK