Značka VW v listopadu dosáhla rekordního měsíčního odbytu

12.12.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 12. prosince (ČTK) - Odbyt hlavní značky VW z německého automobilového koncernu Volkswagen v listopadu meziročně vzrostl o 11,8 procenta na 594.300 vozů. To představuje nejlepší měsíční výsledek v historii značky, oznámila dnes firma. V období od ledna do listopadu se odbyt značky VW zvýšil o čtyři procenta na 5,64 milionu vozů.

\"V závěru roku vidíme příznivý vývoj ve všech regionech, což má svůj účinek: pro Volkswagen je letošní listopad nejúspěšnějším měsícem všech dob,\" uvedl člen představenstva značky VW zodpovědný za prodej a marketing Jürgen Stackmann.

K listopadovému nárůstu velkou měrou přispěla Čína, kde se odbyt značky VW zvýšil o téměř 16 procent.

Skupina Volkswagen zatím nezveřejnila údaje o souhrnném prodeji všech koncernových značek. Součástí skupiny je také mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

Koncern Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu kolem měření emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK