Renault loni zvýšil prodej o 8,5 procenta, čeká další růst

15.01.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 15. ledna (ČTK) - Francouzský výrobce automobilů Renault v loňském roce zvýšil prodej o 8,5 procenta na 3,76 milionu vozů. Firma zaznamenala rekordní odbyt u své hlavní značky Renault a také u rumunské nízkonákladové značky Dacia. Letos očekává automobilka další růst, zejména díky vyšší poptávce v zahraničí a novým modelům.

\"Pokračujeme ve zvyšování objemu prodeje i tržních podílů ve všech regionech. Naše strategie obnovování sortimentu a geografické expanze nadále přináší výsledky,\" uvedl viceprezident společnosti Thierry Koskas, který má na starosti prodej a marketing.

Automobilka v říjnu představila nový podnikatelský plán, v jehož rámci hodlá do roku 2022 zvýšit roční podej na pět milionů vozů.

Renault dnes také předpověděl, že globální automobilový trh v letošním roce vzroste o 2,5 procenta. V Evropě firma očekává jednoprocentní růst, zatímco v Rusku počítá s desetiprocentním růstem. V Brazílii, Číně a v Indii by se podle ní měl růst poptávky po automobilech pohybovat mezi pěti a šesti procenty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK