Rakouská pojišťovna Vienna Insurance zvýšila zisk o sedm procent

23.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 23. května (ČTK) - Rakouská pojišťovna Vienna Insurance Group (VIG) v letošním prvním čtvrtletí zvýšila hrubý zisk meziročně o sedm procent na 117,3 milionu eur (tři miliardy Kč), zejména díky růstu aktivit ve střední a východní Evropě. V České republice zisk vzrostl o téměř devět procent na 45,7 milionu eur (1,2 miliardy Kč), oznámila dnes pojišťovna v tiskové zprávě.

Generální ředitelka Elisabeth Stadlerová uvedla, že motorem růstu byly v prvním čtvrtletí velké trhy ve střední a východní Evropě, konkrétně Česká republika, Polsko a Rumunsko. Podle analytika Komerční banky Miroslava Frayera překonaly výsledky pojišťovny očekávání trhu.

Na pojistném VIG v prvním čtvrtletí vybrala 2,83 miliardy eur, což představuje meziroční nárůst o téměř čtyři procenta. V České republice objem předepsaného pojistného stoupl o téměř devět procent na 465,3 milionu eur.

VIG je předním specialistou na pojištění v Rakousku a v zemích střední a východní Evropy. Koncern tvoří zhruba 50 firem v 25 zemích, s jeho akciemi se obchoduje také na pražské burze. V České republice VIG působí prostřednictvím Kooperativy, České podnikatelské pojišťovny a Pojišťovny České spořitelny. Na českém trhu má VIG podíl 32,5 procenta, je tak jedničkou na místním trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK