Koruna dnes stagnovala k euru a posílila vůči dolaru

21.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. června (ČTK) - Česká měna dnes stagnovala k euru a posílila vůči dolaru. Koruna se dopoledne dostala na nejslabší hodnoty za několik měsíců, odpoledne se ale vývoj obrátil. K 17:00 zpevnila koruna k dolaru proti předchozímu závěru o osm haléřů na 22,24 Kč/USD. K euru sice také posílila, ale pouze o haléř na 25,83 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Dopoledne koruna oslabila k euru na 25,97 Kč/EUR, což byla nejslabší hodnota od října 2017. K dolaru se dostala až na 22,54 Kč/USD, což byl nejslabší kurz od července 2017. \"Svezla se na vyprodávání rizikových aktiv v celém regionu. Oslabovaly totiž i zlotý a forint,\" uvedl analytik Komerční banky Viktor Zeisel. \"Region pravděpodobně reagoval na zavádění obchodních omezení. EU totiž zavedla cla na dovoz vybraných produktů ze Spojených států jako reakci na cla, která USA proti EU zavedly již dříve,\" doplnil.

Odpoledne koruna ztráty smazala a dokonce posílila. \"Forintu se zlotým se odpolední návrat nepovedl. Koruna mohla ve svůj prospěch využít blížící se zasedání České národní banky - čím slabší bude, tím spíše banka už nyní přikročí ke zvýšení (úrokových) sazeb,\" uvedl analytik Tomáš Vlk z Patria Finance.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,84 25,83 Kč/USD 22,32 22,24

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK