Komentář: 7 věcí, které ANO naučilo naše děti

30.07.2018 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Hnutí ANO se vždy chtělo odlišit od politiků předešlých generací. Tak se pojďme podívat, jak se jim to daří a jakým jsou vzorem pro naše děti.

Fenomén jménem ANO se díky skvělému marketingu a síle osobnosti (a finančních prostředků) premiéra Andreje Babiše drží na piedestalu nejsilnější politické strany Česka již několik let. A nic na tom nemění trestní stíhání, spolupráce s STB, natož vládnutí s podporou komunistů. Co si naše děti mohou odnést od vládnutí hnutí ANO?

Z pojídání koblih se z nás stal koblížek. Ale kdo je liška?

1) Když tě chytí ředitel s tahákem, tak je to tvrzení proti tvrzení

Ano, literární rešerše patří k nejnudnějším částem diplomové práce a citování je děsná otrava. Proto si zjednodušte život malým trikem s klávesami ctrl + c a ctrl + v. Stejně za 10 až 15 let bude každému jedno, že jste opisoval při diktátu, maturitě nebo diplomce. Navíc výzkum králíků stejně nikoho nezajímá (třeba premiéra). Takže, děti, přes léto si připravte taháky.

2) Být tajný agent je cool

Hrát si na agenty je vždycky fajn. Pokud vám nabídnou dostatečnou odměnu, tak napráskejte kamarády. Ale pozor, pokud to praskne, doporučujeme stát se agentem bez minulosti, dále si stanovte nepřítele, který to na vás hodil (například Slovensko). Následně by autor (Michal Bureš) udělil Burešovo ultimátum a žaloval by je, nakonec by celou věc autor označil za Burešův mýtus a tim by věc byla ukončena.

3) Kamarád do deště

Darwin měl svého Huxleyho, Batman měl svého Robina a i pan premiér má svého buldoka, jenž mu kryje záda.

Z toho plyne, děti, že se vyplatí mít přítele, na kterého je spoleh, se kterým můžete tropit skopičiny a pokud vám chce někdo nabácat, tak ho můžete poslat do souboje místo vás. Takový člověk v hnutí ANO nese jméno Jarolav Faltýnek a je pravidelně posílán do všelijakých nepříjemných diskuzí. Zde se tento Babišův buldok následně vrhne na svého soka, často vyzbrojen arogantním chováním a dementováním a obviňováním bojuje za své hnutí až do roztrhání (většinou soupeřova) těla.


Čtěte také:

4 ekonomické fauly Miloše Zemana

Václav Klaus mladší - angry bird z ODS


4) Slibem nezarmoutíš

Slibem nezarmoutíš a když přidáte dramatické doplnění, že slibujete na zdraví svých blízkých, tak tomu přidáte na váze. Například Andrej Babiš prohlásil 27. června 2013 na tiskové konferenci hnutí ANO toto:

„Já můžu tady veřejně prohlásit na zdraví mojich čtyř dětí a dvou vnuček, že já v žádném případě nebudu nikdy zasahovat do práce redaktorů v Mafře,“

V rozhovoru s redaktorem Markem Přibylem následně uvedl, že si před Vánoci nechce vystřílet patrony na tehdejšího ministra vnitra Chovance, a Přibyl dodal:

„No tak na Chovance máme nabito velmi slušně"

Nicméně Andrej Babiš nikdy nepřiznal, že nahrávka je autentická. Asi se jedná o další kampaň.

5) Mladší kluky vypuďte z pískoviště

Nejdříve se, děti, na pískovišti rázně zeptejte: „Kolik je vám roků?" Pokud je "chlapec" mladší než vy, tak ho vykažte do určitých mezí. Jestliže odporuje a ještě říká, že lžete a jste arogantní, tak na něj zaútočte: „A jak tady takový chlapec může říkat takový věci?" S mladšími dětmi totiž nemá vůbec smysl ztrácet čas...

Ten pocit, když premiér hovoří hůř česky než ty, ale ty musíš jít k logopedovi...

Naštvané miminko

Zdroj: Shutterstock

6) Tajně se můžeš kamarádit s kýmkoliv

„Tichou“ podporu vládě ANO a ČSSD poskytuje KSČM, která se sice tváří jako plně demokratická strana, ale již se pomalu ohlíží na to, co by mohla znárodnit a strhla směřování naší země zpět na východ, kde dnes znamená již zítra. A jestli si stále myslíte, že komunisté se změnili, tak se stačí podívat na oslavování zasloužilého soudruha Klementa Gottwalda, kde například exposlankyně Semelová prohlásila:

„Únor 48 otevřel cestu k naději lidstvu."

Ano, je pravda, že komunisté nás v naději drželi přes 40 let. Naději, že jejich vláda skončí.

KSČM je moderní strana, která ráda využívá pokročilých technologií - typu sdílení nepravdivých informací z prokremelských webů na sociálních sítích. Hlavním expertem na sdílení fake news je v Komunistické straně Čech a Moravy poslanec a odpůrce Severoatlantické aliance Zdeněk Ondráček, který se rovněž proslavil tím, že ve službě uhodil obuškem ženu. Takže, děti, klidně se kamaraďte s lidmi, co mlátí dívky a uznávají vrahy. Ale hlavně tajně...

7) Čáp nenosí děti, nýbrž dotace

Jedno z největších překvapení v životě dítěte je, když se poprvé dozví, jak se vlastně dělají děti (a díky internetu dosti obrazně). Dalším překvapení v životě člověka přijde, když zjistí, jak fungují dotační programy v ČR. Zemědělské dotace nahrávají velkým hráčům (tím největším je Agrofert) a jen za minulý rok dostala společnost Agrofert dotaci ve výši 1,533 miliardy korun, což je, děti, pro vaši představu asi 540 tisíc krabic lega Jurský svět - Řádění Indoraptora v Lockwoodově sídle.

 A pokud máte, děti, takovou smůlu, že vaše velká firma nedosáhne na dotace pro malé a střední firmy, tak nechte své blízké založit menší společnost, na kterou můžete čerpat dotace pro malé společnosti.

Chování českých politiků je důvodem navíc, proč by děti měly chodit spát po večerníčku, aby se vyhnuly zpravodajským relacím. A to i přesto, že se v nich vyskytují piráti, samurajové, ovčí babičky či království zarostlé růžemi s trním. Ale život není pohádka, někdy již bývá pozdě se ptát: „Babiško, proč máš tak velké zuby?"

Autor článku

Michal Bureš

Michal Bureš

Šéfredaktor Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 4
Hlasováno: 13 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU