Víte, jak fungují rychlé půjčky? Prozradíme vám to!

13.08.2018 | , Elephant Orchestra
Komerční sdělení


Jedním z kritérií, na základě kterých žadatelé vyhledávají a vybírají půjčky, je i doba nutná pro poskytnutí peněz. Některé společnosti slibují peníze během několika minut, u jiných si na jejich připsání musíte počkat zhruba jeden až dva pracovní dny.

Víte, jak fungují rychlé půjčky? Prozradíme vám to! Jedním z kritérií, na základě kterých žadatelé vyhledávají a vybírají půjčky, je i doba nutná pro poskytnutí peněz. Některé společnosti slibují peníze během několika minut, u jiných si na jejich připsání musíte počkat zhruba jeden až dva pracovní dny.

Pokud si nemůžete dovolit na peníze čekat, prozradíme, na čem závisí doba jejich poskytnutí.

Na pobočce nebo online?

Prakticky drtivá většina poskytovatelů půjček dnes již nabízí možnost jejich sjednání prostřednictvím internetu. Stačí vyplnit jednoduchý online formulář, uvést parametry půjčky, informace o vaší osobě a ten následně odeslat. Ušetříte tak čas, který byste jinak museli věnovat návštěvě pobočky, kde bude proces v mnohém podobný. Jestliže ale na peníze opravdu spěcháte, požádejte o ně online.

Automat nebo člověk?

Dalším kritériem, na kterém závisí rychlost poskytnutých finančních prostředků, je také to, zda jednotlivé žádosti schvaluje zaměstnanec dané společnosti anebo automat. V případě prvním může trvat schvalování déle, na druhou stranu žadatel může získat i individuální podmínky, na které by jinde třeba dosáhl jen stěží. Naproti tomu schvalování žádosti automatem je sice rychlé, je zde ale vysoké procento zamítnutých žádostí.

S potvrzením nebo bez?

Dobu nutnou pro poskytnutí půjčky může protahovat také doložení potvrzení od zaměstnavatele o žadatelově příjmu. Naštěstí existují společnosti, které toto potvrzení nepožadují. Ze zákona sice mají povinnost příjem žadatele a jeho bonitu ověřovat, nikdo však již neříká, jakým způsobem toto musí učinit. Spousta společností tak sází na své vlastní mechanismy a způsoby ověření.

Ověřovací poplatek?

U většiny společností se mu pravděpodobně nevyhnete. Jak už název napovídá, tento poplatek slouží k ověření bankovního účtu žadatele. Nejčastěji musíte poslat platbu ve výši jedné koruny na účet žadatele, což se ale může v případě rozdílných bank pekelně protáhnout. Ale o tom více níže.

S ručitelem a zástavou?

Dobu nutnou pro poskytnutí půjčky může protahovat také papírování ohledně ručitele a zástavy nemovitosti. Ne každý se totiž ručitelem může stát a ne každá nemovitost může sloužit jako zástava. Naštěstí existují společnosti (například Zaplo), které ručitele ani zástavu nepožadují.

Shodná nebo rozdílná banka?

Největším kamenem úrazu je ale tradičně banka. Pokud se shoduje s bankou věřitele, peníze získáte prakticky během několika minut od jejich zaslání. Jestliže je ale rozdílná, budete si muset na jejich připsání počkat zhruba do druhého pracovního dne (o víkendech a svátcích se může doba ještě prodloužit). Naštěstí drtivá většina společností má účet u několika bank.

Jak má vypadat opravdu rychlá půjčka?

Abyste měli jistotu, že vám rychlá půjčka dorazí na účet co nejdříve, vybírejte tu, u níž není potřeba dokládat příjem potvrzením od zaměstnavatele, její poskytovatel nevyžaduje zástavu ani ručitele, a samotnou půjčku je možno sjednat online. Informace o tom, zda žádosti schvaluje automat či člověk se asi nedozvíte, ovlivnit ale můžete to, aby vám peníze z půjčky ihned dorazily na účet co nejdříve a to bezchybným vyplněním žádosti, do které uvedete všechny podstatné a správné informace. Kontakt, datum narození a další informace o vaší osobě doporučujeme zkontrolovat minimálně dvakrát. Pokud se s vámi věřitel nedokáže spojit, vaši žádost pošle k ledu.

Tento článek vznikl za spolupráce největších srovnávačů finančních produktů půjčky.cz, úspory.cz, coolpůjčky.cz a PůjčkyHned.cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení