Walmart zvýšil příjmy a překonal odhady analytiků

15.11.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. listopadu (ČTK) - Americká společnost Walmart ve třetím čtvrtletí meziročně snížila konsolidovaný čistý zisk o 2,2 procenta na 1,71 miliardy dolarů (39,4 miliardy Kč). Celkové příjmy největšího maloobchodního řetězce světa se po očištění od měnových výkyvů zvýšily o 2,4 procenta na 126,1 miliardy dolarů. Uvádí to dnešní prohlášení společnosti, která současně zlepšila roční prognózu.

Bez zahrnutí mimořádných položek vydělala firma 1,29 dolaru na akcii. Výsledky překonaly očekávání analytiků, které oslovila agentura Reuters. Ti očekávali příjmy na úrovni 125,56 miliardy dolarů a zisk na akcii 1,01 dolaru.

Walmart zvýšil svůj výhled očištěného zisku na celý rok na 4,75 až 4,85 dolaru na akcii z 4,65 dolarů až 4,80 dolaru. Očekává také, že srovnatelné tržby, bez zahrnutí pohonných hmot, porostou \"alespoň\" o tři procenta, zatímco dříve počítala s \"asi\" třemi procenty.

Tržby v amerických obchodech otevřených minimálně rok se zvýšily o 3,4 procenta, zatímco analytici odhadovali 2,87 procenta. Na domácím trhu Walmart zvyšuje tržby nepřetržitě už čtyři roky, což se zatím žádnému jinému prodejci nepodařilo. Ve druhém čtvrtletí zaznamenal nejvyšší nárůst tržeb za deset let.

V internetovém prodeji se firmě rovněž daří, tržby zde ve třetím čtvrtletí zrychlily růst na 43 procent ze 40 procent ve druhém kvartále a za celý rok by tak mohly vykázat rovněž 40procentní vzestup. Společnost se snaží online prodej posílit jak vylepšováním designu webových stránek, tak rozšiřováním nabídky potravin i získáváním módních oděvních značek zaměřených na mladé lidi do 35 let, takzvané mileniály, kteří se obvykle jejímu e-shopu vyhýbají. V posledních týdnech koupila maloobchodní prodejce spodního prádla Bare Necessities a oděvů nadměrných velikostí Eloquii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK