Novým šéfem Novartis v Česku byl jmenován Martin Puchwein

06.12.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. prosince (ČTK) - Šéfem české pobočky švýcarské farmaceutické skupiny Novartis byl jmenován Martin Puchwein. Firma o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě. Hlavní Pochweinovou prioritou budou investice do výzkumu, chce také usilovat o přesun více služeb do servisního centra v Praze. Novartis Group Czech Republic zahrnuje firmy Novartis, Sandoz a Alcon.

\"Budu pokračovat ve zvyšování investic do klinických studií, abychom českým pacientům mohli poskytnout inovativní léčebné možnosti,\" uvedl v tiskové zprávě Puchwein. \"Expertní zázemí na českém trhu je na špičkové úrovni, a proto budu také usilovat o přesunutí dalších služeb do našeho servisního centra v Praze,\" dodal. Centrum služeb Novartis Business Services bylo založeno v roce 2012 a pro další společnosti Novartisu poskytuje služby v oblasti financí, IT, řízení klinického výzkumu, lidských zdrojů a správy nemovitostí. Podobných je na světě pět.

Jedenačtyřicetiletý Puchwein ve funkci střídá Tubu Albayrakovou, která byla nově jmenována generální ředitelkou onkologické divize Novartis na rakouském trhu. Puchwein dosud působil jako generální ředitel obchodní jednotky Pharmaceuticals v divizi Innovative Medicines Novartis s.r.o. Ve skupině pracuje od roku 2010, nastoupil do generické divize Sandoz.

Novartis se zaměřuje na výrobu inovativních léků, preventivních vakcín, kvalitních nízkonákladových generik, tedy kopií léků, kterým vypršela patentová ochrana, a volně prodejných přípravků pro samoléčbu. Nyní se odvrací od velkovýroby a přizpůsobuje se měnícím se očekáváním zákazníků, kteří požadují inovativní, specializované a individualizované léky.

Celosvětově zaměstnává asi 125.000 lidí, česká pobočka čítá asi 860 zaměstnanců. Čistý zisk celé mezinárodní skupiny ve třetím čtvrtletí byl 3,1 miliardy USD (asi 70 miliard korun), tržby se zvýšily o tři procenta na 12,78 miliardy USD (291 miliard korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK