Hartenberg prodal Orchard, největší kancelářský park v Ostravě

07.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. ledna (ČTK) - Hartenberg Holding prodal největší kancelářský park v Ostravě Orchard Office Park společnosti BHS Real Estate Fund. Hodnota transakce přesáhla 1,4 miliardy Kč. Orchard nabízí 34.000 metrů čtverečních moderních kanceláří ve třech budovách a dokončen byl v roce 2009. Hartenberg, který patří do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO), o tom dnes informoval ČTK.

\"Orchard byl naší první investicí do nemovitostí a dosažené výsledky překonaly náš původní investiční záměr. Obsazenost prostor jsme zvýšili z 80 na 95 procent,\" uvedl investiční manažer Hartenbergu zodpovědný za projekt Byron Barker. \"Vzhledem k tomu, že jsme naplnili své cíle, jsme se rozhodli alokovat kapitál do dalších projektů, které brzy představíme,\" doplnil spolumajitel společnosti Hartenberg Jozef Janov.

Fond soukromého kapitálu Hartenberg založil Babiš spolu s Janovem, bývalým investičním ředitelem skupiny Penta. Fond investoval mimo jiné do zdravotnického byznysu nákupem klinik asistované reprodukce, vlastní také třeba většinový podíl v Poliklinice Modřany. Loni koupil majoritní podíl v největším středoevropském internetovém prodejci spodního prádla Astratex. Působí rovněž v biotechnologii či potravinářství.

Hartenberg spadá pod firmu SynBiol. Její akcie a rovněž akcie společnosti Agrofert vložil Babiš předloni v únoru kvůli zákonu o střetu zájmů do svěřenských fondů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK