Letiště Praha pozměnilo představenstvo, místopředsedou je Kraus

11.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Letiště Praha provedlo ještě v závěru loňského roku několik změn v představenstvu společnosti, novým místopředsedou se stal jeho bývalý šéf Jiří Kraus, který ve funkci nahradil Radka Hovorku. Ten v představenstvu zůstal. Ve vedení společnosti navíc úplně skončil Petr Pavelec. Vyplývá to z informací v obchodním rejstříku, změny potvrdil ČTK i mluvčí Roman Pacvoň.

Hovorka se rozhodl odstoupit z pozice místopředsedy k poslednímu dni roku 2018. V představenstvu nadále působí jako řadový člen. Krause poté na jeho pozici zvolili ostatní členové nejužšího vedení společnosti. Kraus byl od roku 2014 předsedou představenstva letiště, v roce 2017 ho ve funkci nahradil současný šéf společnosti Václav Řehoř.

Ke konci loňského roku pak zcela ukončil své angažmá ve vedení Letiště Praha jeden z členů představenstva Petr Pavelec, který zodpovídal za oblast rozvoje, investic, právní podpory a centrálního nákupu a logistiky. Představenstvo tak má nyní čtyři členy, pozice Pavelce totiž zůstala formálně neobsazena. Jeho pravomoci si mezi sebe rozdělili ostatní členové vedení. V představenstvu vedle Řehoře, Krause a Hovorky působí také Milan Špaček.

Letiště Praha se vloni po fúzi se svou mateřskou společností Českým Aeroholdingem stalo nástupnickou firmou, pod kterou nyní patří Czech Airlines Technics, Czech Airlines Handling a další společnosti. Český Aeroholding po spojení s letištěm zanikl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK