Šéfem Pražské vodohospodářské společnosti se stal Pavel Válek

11.01.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Novým šéfem městské firmy Pražská vodohospodářská společnost (PVS) se stal Pavel Válek (1978). Ve funkci nahradil dosavadního ředitele Petra Žejdlíka. Rozhodla o tom dnes dozorčí rada společnosti, ČTK to sdělili zástupci magistrátu. Žejdlík byl v čele firmy zhruba osm let. PVS má na starosti vodohospodářskou infrastrukturu, jíž pronajímá Pražským vodovodům a kanalizacím (PVK), které distribuují vodu v Praze.

Dozorčí rada PVS reagovala na rezignaci jednoho z členů představenstva, Martina Vlasty. Válek je absolventem pražského ČVUT a je partnerem společnosti Grant Thornton Advisory. Zároveň se angažuje v Hospodářské komoře České republiky. \"Vždy jsem hájil zájmy klientů, pro které jsem pracoval. Budu stoprocentně hájit zájmy Pražské vodohospodářské společnosti a udělám vše pro to, abych jakýkoliv sebemenší střet zájmů vyloučil,\" sdělil serveru Seznam Zprávy Válek.

V rámci vládnoucí koalice se Válkovo jmenování podle informací ČTK nelíbí zástupcům Pirátů a byl zvolen s podporou Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN). Z kuloárních informací vyplývá, že podle Pirátů je Válek spojen s firmou Veolia, která vlastní PVK. Zástupci Spojených sil pro Prahu, které oslovila ČTK, to odmítli.

Vedení společnosti doplní také nově jmenovaný člen představenstva PVS Ludvík Nesnídal, který doposud působil jako generální ředitel společnosti Vodárna Plzeň. V PVS se bude angažovat zejména při tvorbě koncepčních technických řešení klíčových vodohospodářských zařízení.

Obměnu dozorčí rady PVS provedli pražští radní v pozici valné hromady zhruba v polovině loňského prosince. Sedm členů rady bylo tehdy odvoláno a na jejich místa byli zvoleni noví členové.

PVS je městskou firmou, která se stará o vodohospodářskou síť. Hodnota majetku spravovaného firmou PVS přesahuje 40 miliard korun. Samotnou distribuci vody mají pak na starosti PVK, se kterými má PVS podepsánu smlouvu do roku 2028. Poté by mělo město prostřednictvím PVS podíl Veolie v PVK koupit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK