Koruna dnes oslabila k euru i dolaru shodně o tři haléře

16.04.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Koruna dnes oslabila k oběma hlavním světovým měnám shodně o tři haléře. V 17:00 se podle serveru Patria Online obchodovala za 25,68 Kč/EUR a 22,70 Kč/USD. Na březnové výsledky cen průmyslových výrobců, které zrychlily meziroční růst na 3,8 procenta, tak česká měna příliš nereagovala.

\"Česká národní banka bude složitě hasit narůstající inflační tlaky, které se tak urputně několik let snažila vyvolat. Kdyby se čeští centrální bankéři vrátili strojem času do roku 2013, těžko by si vsadili na to, jak moc inflaci ´rozfajrují´,\" uvedla ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová.

Podle ní by zpomalování ekonomického růstu v okolních zemích mělo centrálním bankéřům říkat, aby ponechali úrokové sazby beze změny. Ovšem vyšší tempo inflace by mělo jednoznačně tlačit na zvýšení sazeb. \"Podle nás by nyní měla zvítězit obezřetnost, a proto bychom se do zvýšení úrokových sazeb nehnali. To je také důvod, proč podle nás má koruna před sebou víc prostoru pro oslabení než pro posílení,\" dodala Šichtařová.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,65 25,68 Kč/USD 22,67 22,70

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK