Czechoslovak Group zavře podnik ZŤS Metalurg v Dubnici nad Váhom

06.05.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada uzavře ke konci června výrobu ve svém podniku ZŤS Metalurg ve slovenské Dubnici nad Váhom. K tomuto datu odejde většina ze stovky současných zaměstnanců. ČTK to dnes sdělil mluvčí CSG Andrej Čírtek.

Všichni zaměstnanci podle něj dostali možnost přejít do firem slovenského holdingu MSM, který je součástí CSG, nebo do ostravského podniku Vítkovice Heavy Machinery, o který má CSG zájem.

\"Zatím není možné upřesnit, kolik lidí v důsledku ukončení výroby v ZŤS ze skupiny CSG odejde. Ovšem další podniky našeho holdingu na Slovensku a v Česku mají zájem o všechny pracovníky. Bude záležet na osobním rozhodnutí zaměstnanců a jejich ochotě pracovat v jiné lokalitě,\" uvedl Čírtek.

Pracovní poměr zaměstnanců skončí k 30. červnu dohodou z organizačních důvodů. Podle Čírtka firma odcházejícím zaměstnancům vyplatí odstupné podle zákoníku práce.

Důvodem uzavření ZŤS Metalurg jsou podle Čírtka neuspokojivé hospodářské výsledky a duplicitní metalurgické kapacity ve skupině CSG. \"Ukončením výroby se tak zoptimalizuje struktura metalurgických podniků, které jsou členy skupiny CSG nebo s ní spolupracují,\" doplnil.

Jak dále uvedl, areál ZŤS Metalurg zůstává ve vlastnictví CSG. O jeho dalším využití se rozhoduje. \"Zvažují se různé možnosti od pronájmu areálu až po zachování části speciální výroby,\" dodal Čírtek.

Czechoslovak Group je holding zastřešující průmyslové podniky zejména v Česku a na Slovensku. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby.

Provozní zisk holdingu, který řídí podnikatel Michal Strnad, předloni meziročně vzrostl o 52 procent na 2,78 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 56,4 procenta na 24,1 miliardy korun. Podniky holdingu loni zaměstnávaly téměř 6800 lidí. Letos počet zaměstnanců překročil 8000.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK