Koruna je k euru nejslabší od února, ztrácí i na dolar

23.05.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Česká měna dnes oslabila vůči euru na 25,85 Kč/EUR a byla tak nejslabší od poloviny února. K dolaru koruna od středečního podvečera oslabila o šest haléřů na 23,18 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Podle analytiků koruně neprospívá strach investorů z dalšího vývoje obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou, ani zhoršení podnikatelské důvěry v Německu.

Stejně jako koruna dnes k euru oslabovaly i polský zlotý a maďarský forint. \"Na regionálním trhu se projevuje nervozita. Konec obchodních jednání mezi Čínou a Spojenými se stále oddaluje,\" vysvětluje příčiny poklesu ekonom Komerční banky Viktor Zeisel.

Koruně neprospěly ani informace o vývoji indexu důvěry německých podnikatelů, upozornili ekonomové společnosti Next Finance Jiří Cihlář a Markéta Šichtařová. Podnikatelská důvěra v Německu se v květnu zhoršila více, než se čekalo. Oslovení manažeři hůře hodnotili především současnou situaci, výrazný propad důvěry pak zaznamenal sektor služeb. Údaje zveřejněné institutem Ifo podle analytiků naznačují, že největší ekonomika eurozóny ztrácí po dobrém začátku roku dech.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,80 25,85 Kč/USD 23,12 23,18

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK