CK Fischer loni stouply tržby na 6 miliard, zisk klesl na 88 mil.

17.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. září (ČTK) - Cestovní kanceláři Fischer loni stouply tržby meziročně skoro o pětinu na 6,055 miliardy korun. Zisk firmy klesl zhruba o polovinu na 88,4 milionu. Vyplývá to z výroční zprávy firmy. K poklesu zisku vedlo podle vedení firmy přesycení trhu u takzvaných last moment zájezdů, tedy nákupu cest na poslední chvíli. Firma patří do skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka.

Klientů přibylo firmě loni proti roku 2017 o pětinu na téměř 416.000. Ve srovnání s loňskem výrazně vzrostl například počet lidí mířících k moři, a to o třetinu. Největší zájem byl podobně jako předchozí rok o cesty do Španělska, Řecka a Turecka.

Přibylo také skoro o čtvrtinu lidí, kteří si kupovali zájezdy do exotických destinací. Mezi nejoblíbenější cíle zájezdů za exotikou patřily Spojené arabské emiráty, Omán a Kuba.

I letos očekává Fischer podle vyjádření firmy ve výroční zprávě nárůst tržeb a počtu klientů. Zvýší se i zisk, díky zlepšení situace na trhu cestovních služeb a investic do technologií, uvedla společnost.

Mluvčí firmy Jan Bezděk již dříve ČTK řekl, že třeba tržby za letošní červenec byly rekordní. \"Ve srovnání s loňskou rekordní sezonou momentálně prodeje rostou dvouciferným tempem,\" uvedl na začátku srpna. Později doplnil, že mimořádný byl i zájem o last minute zájezdy v zářijových termínech.

Cestovní skupina Fischer je členem finanční a investiční skupiny KKCG. Sdružuje značky Fischer, Nev-Dama, Privileq a eTravel.cz. Podle serveru iDNES.cz ale chce kancelář Fischer koupit od KKCG německá skupina Rewe, která v Česku vlastní již Exim Tours. Koupi ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK