Českého výrobce doplňků stravy Walmark kupuje německá Stada

04.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bad Vilbel (Německo) 4. listopadu (ČTK) - Českého výrobce doplňků stravy a volně prodejných léčiv Walmark kupuje německý farmaceutický koncern Stada. Ve svém sdělení zaslaném ČTK to uvedl investiční fond Mid Europa, který společnost Walmark kontroluje. Podle agentury DPA o tom informovala také německá firma. Transakce, jejíž cena nebyla zveřejněna, má být dokončena v prvním čtvrtletí roku 2020.

Walmark se zabývá výrobou a distribucí vitaminů, minerálů a doplňků stravy. Jedničkou je na českém, slovenském, rumunském, bulharském a maďarském trhu, silné postavení si udržuje také v Polsku a třech pobaltských zemích. K nejznámějším výrobkům patří přípravky Proenzi, Urinal, Spektrum nebo dětské vitaminy Marťánci. Skupina zaměstnává zhruba 800 lidí. Podle informací na svém webu vyrábí třinecká firma vzniklá v roce 1990 na 950 produktů a prodává je ve 49 zemích světa.

Kupující německá společnost Stada se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem vyrábí také volně prodejná léčiva, ale i generika. Podle agentury DPA je silně zastoupena v Rusku.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK