PPF stoupl v pololetí čistý zisk z loňských 5,6 na 14,6 mld. Kč

04.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. listopadu (ČTK) - Skupině PPF stoupl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 160 procent na 14,6 miliardy korun (573 milionů eur), když ve stejném období loni firma vydělala 5,6 miliardy Kč (220 milionů eur). Celková aktiva skupiny se letos zvýšila o pět procent na 1,2 bilionu Kč (47,3 miliardy eur). PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, to dnes sdělila ČTK.

PPF prostřednictvím dceřiných společností podepsala před týdnem dohodu se společností Central European Media Enterprises (CME) o jejím plném převzetí. Hodnota transakce se podle informací ČTK odhaduje na 2,1 miliardy USD (48,4 miliardy Kč). Podmínkou dokončení transakce je získání souhlasu akcionářů společnosti CME, Evropské komise a národních regulátorů v některých ze zemí, kde CME působí. CME provozuje televizní stanice v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Slovinsku a v ČR, kde vlastní například TV Nova.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Působí v Evropě, Asii a USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK