Výrobce zdravotnické techniky Stryker převezme rivala Wright

04.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam/Kalamazoo (USA) 4. listopadu (ČTK) - Americký výrobce zdravotnické techniky Stryker převezme za čtyři miliardy dolarů (91,5 miliardy Kč) svého menšího konkurenta Wright Medical. Stryker dnes oznámil, že převzetím si chce mimo jiné upevnit vliv v oblasti kloubních náhrad horních končetin. Stryker patří ve svém oboru k největším firmám na světě.

Wright Medical loni vykázal tržby přes 836 milionů dolarů. Patří k předním výrobcům kloubních náhrad zejména horních, ale i dolních končetin. Stryker by po fúzi získal čelnou pozici v odvětví náhrad ramenního kloubu, které bylo dosud slabinou jeho nabídky, poznamenal analytik finanční společnosti Wells Fargo Larry Biegelsen.

Je možné, že Stryker bude muset kvůli fúzi odprodat některé z položek ze svého portfolia náhrad hlezenního kloubu, protože Wright Medical má v této oblasti 70 procent trhu, dodal Biegelsen. Stryker uvedl, že je příliš brzy tvrdit, že bez takového odprodeje nebude akvizice schválena.

Včetně dluhu činí hodnota transakce 5,4 miliardy dolarů (téměř 124 miliard Kč). Očekává se, že transakce bude dokončena ve druhé polovině příštího roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK