Do Zlínského kraje přijelo ve třetím čtvrtletí více turistů

08.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 8. listopadu (ČTK) - Do Zlínského kraje přijelo letos ve třetím čtvrtletí 297.288 turistů, což je meziročně o 4,3 procenta více než ve stejném období loňského roku. Přibylo zejména zahraničních turistů, nárůst však statistici zaznamenali i u domácích návštěvníků. Turisté v kraji strávili také více nocí, a to 909.858, což je meziročně o 3,3 procenta více. Údaje o cestovním ruchu dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

V kraji se od července do září ubytovalo 249.791 tuzemských návštěvníků, což je o 3,7 procenta více než ve stejném období loni. Ze zahraničí do regionu přijelo 47.497 lidí, meziroční nárůst je 7,8 procenta.

Nárůst počtu hostů ve Zlínském kraji je pátý nejvyšší v republice, nejvyšší byl v Olomouckém kraji, kde meziročně přibylo 9,2 procenta hostů. Návštěvníků v krajích meziročně ubylo pouze na Vysočině. V republikovém průměru se počet hostů zvýšil o 2,6 procenta.

V celé České republice se ve třetím čtvrtletí ubytovalo přes 7,5 milionu hostů, ve srovnání s loňskem o 2,6 procenta více. Počet zahraničních hostů se zvýšil o 2,3 procenta a domácích o 2,8 procenta. Počet přenocování se v zemi zvýšil o 1,7 procenta na bezmála 20,9 milionu nocí. Tuzemští turisté strávili v ČR o dvě procenta více nocí než ve stejném období loni, počet přenocování cizinců vzrostl o 1,2 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK