Automobilka Daimler chce zrušit 1100 manažerských pozic

08.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 8. listopadu (ČTK) - Německá automobilka Daimler chce na celém světě zrušit 1100 manažerských pozic. Výrobce vozů Mercedes to uvedl v dopise zaměstnancům, který má k dispozici agentura DPA. O firemním plánu dříve informovaly listy Süddeutsche Zeitung a Handelsblatt.

Společnost sama nechtěla zprávu komentovat. V Německu by mělo být zrušeno zhruba každé desáté pracovní místo, vyplývá z dopisu šéfa celopodnikové rady Michaela Brechta. Automobilka prochází úspornými opatřeními, o nichž rozhodl ještě začátkem roku její bývalý šéf Dieter Zetsche.

Daimleru se nedařilo především v první polovině letošního roku. Podobně jako ostatní výrobci se potýká s poklesem automobilového trhu, výrobními problémy, vysokými náklady na svolávací akce a otázkami kolem budoucnosti dieselového pohonu. Vysoké částky musí vynakládat na investice do elektromobility a do autonomního řízení.

Ve třetím čtvrtletí zvýšil Daimler provozní zisk meziročně o osm procent na 2,69 miliardy eur (68,9 miliardy Kč). Zásluhu na tom měl především vyšší odbyt vozů značky Mercedes-Benz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK