Ropa mírně zlevňuje, přetrvává nejistota kolem obchodu

11.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 11. listopadu (ČTK) - Ceny ropy dnes klesaly. Na ropném trhu podle analytiků přetrvává nejistota ohledně vývoje obchodního konfliktu mezi Spojenými státy a Čínou i obavy z převisu nabídky nad poptávkou. Pokles cen nicméně zmírnila zpráva o snížení zásob suroviny v důležitém americkém překladišti Cushing.

Severomořská ropa Brent krátce před 18:00 SEČ ztrácela téměř čtvrt procenta na 62,36 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) vykazovala pokles o zhruba 0,4 procenta na 56,99 dolaru za barel.

Obchodní válka mezi USA a Čínou má negativní vliv na světové hospodářství, a tím i na globální poptávku po ropě. USA a Čína jsou největšími ekonomikami i největšími spotřebiteli ropy na světě. \"Zprávy o obchodním konfliktu budou pravděpodobně určovat směr (na trhu s ropou),\" uvedla společnost Commerzbank.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT ZÁVĚREČNÁ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent leden 62,36 62,51 New York - NYMEX WTI prosinec 56,99 57,24

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK