Americké akcie po Trumpově projevu uzavřely bez větších změn

12.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. listopadu (ČTK) - Americké akcie uzavřely dnešní obchodování bez výraznějších změn. Prezident Donald Trump sice v dnešním projevu uvedl, že Spojené státy jsou blízko podpisu první fáze obchodní dohody s Čínou, neposkytl však žádné nové podrobnosti o vývoji rozhovorů s Pekingem.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, zakončil obchodování prakticky beze změny na 27.691,49 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,16 procenta na 3091,84 bodu a technologický index Nasdaq Composite se zvýšil o 0,26 procenta na 8486,09 bodu.

Nejistota ohledně vývoje obchodního konfliktu mezi USA a Čínou je nyní největším zdrojem obav na akciovém trhu. \"Nedomnívám se, že jsme se z Trumpova projevu dozvěděli něco nového,\" uvedl analytik Greg Anderson ze společnosti BMO Capital Markets.

Výrazně dnes oslabovaly například akcie mediální společnosti CBS, jejíž čtvrtletní tržby zaostaly za očekáváním analytiků. Akcie mediální firmy Walt Disney naopak posilovaly díky velkému zájmu o novou streamovací televizní službu Disney+.

Na devizovém trhu se dolar vůči koši předních měn držel bez větších změn. Samotné euro kolem 22:00 SEČ vůči dolaru ztrácelo zhruba 0,2 procenta a pohybovalo se těsně na 1,1 USD.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK