Vydavatelství Mladá fronta uhradilo smyšlenou pohledávku a vyzvalo soud k neprodlenému odmítnutí insolvenčního návrhu

21.01.2020 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Praha 21. ledna 2020 - Vydavatelství Mladá fronta a. s. uhradilo smyšlenou pohledávku včetně úroků společnosti Bazcom a dnes o tom informovalo insolvenční soud. Společnost k tomu přiměla snaha zastavit insolvenční řízení, které je proti ní dle názoru managementu i právníků bezdůvodně vedeno již od listopadu 2019.

„Smyšlenou pohledávku společnosti Bazcom ve výši zhruba čtyři a půl milionu korun nadále neuznáváme a peníze budeme soudně vymáhat zpět. V tuto chvíli je však zaplacení údajného dluhu jediná možnost, jak urychleně ukončit insolvenční řízení, které nás významně poškozuje,“ vysvětluje nestandardní krok generální ředitel Mladé fronty Jan Mašek.

Ten zároveň připomíná, že Mladá fronta nebyla k uhrazení tohoto údajného dluhu věřitelem nikdy vyzvána, ani jí nebylo sděleno číslo účtu, na který má částku poslat. „Domníváme se, že údajný věřitel nesdělil bankovní údaje pro úhradu této vymyšlené pohledávky úmyslně, aby pohledávka nemohla být zaplacena. Peníze jsme proto poslali na účet společnosti Bazcom, a. s., který je registrovaný v Registru plátců DPH u finančního úřadu, a Bazcom jsme o tom informovali zprávou do datové schránky,“ doplňuje Mašek.

„Vzhledem k tomu, že společnost Bazcom, a. s., byla jediným věřitelem, který přihlásil svou pohledávku do tohoto insolvenčního řízení, a tato pohledávka je nyní prokazatelně uhrazena, vyzvali jsme soud, aby insolvenční návrh odmítl,“ říká JUDr. Tomáš Sokol, jehož advokátní kancelář společnost Mladá fronta zastupuje v tomto řízení. Tomáš Sokol dále připomíná, že od 27. listopadu 2019, kdy soud zahájil insolvenční řízení a vyzval věřitele, aby přihlásili svoje pohledávky, se žádný věřitel dosud nepřihlásil. „To jen potvrzuje tvrzení společnosti Mladá fronta a. s., že není v úpadku, což doložila mimo jiné výpisy z účtů, seznamy majetku i dalšími doklady. Z těchto podkladů jednoznačně plyne, že společnost Mladá fronta je schopna veškeré své závazky splácet,“ dodává JUDr. Sokol, podle kterého mělo být insolvenční řízení již dávno ukončeno. „Postup soudu hodnotím jako velmi nestandardní,“ říká JUDr. Tomáš Sokol.

„Ekonomická situace Mladé fronty se vyvíjí jednoznačně pozitivně a rozpočet pro letošní rok předpokládá, že skončíme v mírném zisku, což je mezi českými vydavatelskými domy výjimečný úspěch. Návrh na insolvenci je tedy absolutně neopodstatněný a považujeme ho za prostředek nečistého obchodního boje. Budeme se proto domáhat nejen vrácení zaplaceného, byť neuznaného dluhu, ale také náhrady škod, které nám tato insolvence způsobila,“ říká Jan Mašek a dodává: „Je zřejmé, že jediným cílem této zmanipulované insolvence je poškodit vydavatelství Mladá fronta. Doufám, že proti viníkům co nejdříve zasáhnou orgány činné v trestním řízení.“

Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je moderní vydavatelství s pětasedmdesátiletou tradicí. Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Spolu s týdeníkem Euro vychází také Top speciály, lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 250 nových knižních titulů pro širokou veřejnost a odborníky ve zdravotnictví. Portfolio vydavatelství Mladá fronta doplňuje divize Tištěné tituly, kam patří především auto-moto a hobby magazíny, zdravotnické časopisy, pro nejmenší děti časopis Puntík, magazín Maminčin Puntík a časopis Tečka pro děti od šesti let. V divizi HUB se pravidelně realizují odborné i společenské akce a projekty.

Štítky:

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 2 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy