TIP: Jak zlepšit svůj pracovní den?

22.11.2023 | , Internet Info
Komerční sdělení


Práce a studium mohou být mnohdy náročné, a proto je důležité zamyslet se nad tím na jaké kancelářské židli celý den prosedíte. Ergonomické židle jsou skvělým řešením pro udržení zdravého a pohodlného sezení během dlouhých hodin strávených za stolem. V tomto článku se dozvíte, jak správně sedět na ergonomické židli a maximalizovat tak svůj pracovní komfort.

Špatné sezení u kancelářského stolu
Zdroj: Liftor

 

1. Nastavte výšku židle

Prvním krokem k optimálnímu sedu na ergonomické kancelářské židli je nastavení její výšky. Vaše nohy by měly být plochou na zemi, s koleny v úhlu 90 stupňů. Nastavením výšky židle tak dosáhnete optimální polohy pro páteř a dolní část zad.


Správné sezení na ergonomické kancelářské židli Liftor Active
Zdroj: Liftor

2. Udržujte správný úhel zad

Zdravotní kancelářské židle mají obvykle tvarované opěrky pro bedra a záda. Přizpůsobte si tuto opěrku tak, aby dobře podporovala vaše bedra a zachovávala přirozený tvar vaší páteře. Správný úhel zad pomůže snížit tlak na páteř a zabrání bolestem zad. Ergonomická židle Liftor Active má výhodu v tom, že se přizpůsobí každému typu postavy, díky inovativní dvoudílné zádové opěrce.


Správné sezení na kancelářské židli vám zvýší produktivitu práce
Zdroj: Liftor

3. Nastavte opěrku pro bedra a lokty

Zajistěte, aby opěrky pro bedra byly nastaveny tak, aby byla vaše páteř v přímce. Opěrky pro lokty by měly být na stejné výšce jako váš pracovní stůl, aby se minimalizoval tlak na ramena a krk.

4. Dělejte pravidelné přestávky na protažení

I když máte tu nejlepší ergonomickou židli, je důležité pravidelně vstávat, protahovat se a provádět jednoduché cvičení. To pomůže uvolnit svaly a udržet krevní oběh.

Sezení na ergonomické židli může výrazně zlepšit váš pracovní komfort a snížit riziko bolestí zad a šíje. Nastavením židle tak, aby co nejlépe vyhovovala vašim potřebám a dodržováním správných postojových návyků, můžete významně přispět k udržení zdraví vaší páteře. Nezapomeňte také na pravidelné přestávky a cvičení pro optimální výsledky.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení