HVB Bank představila program pro malé a střední podniky

28.11.2005 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Kampaň HVB Bank říká, že na velikosti nezáleží. Dokazuje to i její nový program pro malé a střední podniky, který pomáhá rychle zajistit financování provozu společnosti, zjednodušit přístup k dotacím z Evropské unie a zrychlit platby do zahraničí. Komplexní řešení nabízí klientům specializovaný tým poradců.  

Podle zkušeností HVB Bank oceňují klienti z řad malých a středních podniků jiný typ služeb, než standardizovaná řešení a produktové balíčky. Proto se banka rozhodla nabídnout něco víc. Pro rychlé a flexibilní financování malých a středních firem nabízí řešení ve formě SME Kontokorentu. Je určen pro firmy HVB Bank s ročním obratem 75-250 milionů korun a slouží především k financování oběžných prostředků. SME Kontokorent lze čerpat až do výše 5 milionů korun se splatností do jednoho roku.

V rámci SME programu nabízí HVB Bank, vedle kontokorentu, také zrychlené procesy pro schvalování dalších typů úvěrů. O klienty se stará specializovaný tým SME poradců, který se skládá z profesionálů v oblasti bankovních služeb pro malé a střední podniky, a dokáže klientům nabídnout komplexní řešení jejich potřeb.

Výhodou programu pro malé a střední podniky je také služba Flash Payment, která umožňuje uskutečnit rychlé platby do zahraničí v rámci skupiny HVB bez dalších zvláštních poplatků. „Využíváme tak své pozice nejsilnější bankovní skupiny v regionu střední a východní Evropy,“ řekla Petra Kopecká, tisková mluvčí HVB Bank.

Pokud klienty zajímají možnosti financování a dotací jejich podniku ze zdrojů EU, mohou se obrátit na Evropské kompetenční centrum HVB Bank. To usnadňuje malým a středním podnikům dosáhnout na dotace z fondů Evropské unie. Centrum pomáhá například se zpracováním potřebné dokumentace, s navázáním spolupráce se zainteresovanými institucemi a samozřejmě nabízí optimální model financování. Malým a středním podnikům se tak zvyšuje šance na úspěšné přidělení a čerpání podpory ze zdrojů EU.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy