BIZguard střeží ekonomická propojení mezi subjekty

29.11.2005 | , ČEKIA
Tiskové zprávy


Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA) uvádí na trh nový informační produkt – nástroj pro vizualizaci ekonomických vztahů mezi podnikatelskými subjekty s obchodním názvem BIZguard.

Jedná se o databázovou aplikaci, která slouží jako uživatelsky komfortní nástroj na vyhledávání, grafické zobrazení a analýzu ekonomických vazeb (zejména majetkových, personálních a obchodních) mezi ekonomickými subjekty působícími v České republice. BIZguard umožňuje zobrazovat jak okolí zvoleného subjektu, tak propojení mezi více subjekty.

„Vztahy a propojení jsou v hospodářských informacích velmi ceněny, protože mnohdy napoví o sledované společnosti více než účetní výkazy,“ říká Dagmar Vránová, ředitelka agentury ČEKIA s tím, že informace o vztazích a vazbách mezi subjekty patří mezi nejvyhledávanější datové typy, které ČEKIA ve svých databázích zpracovává.

BIZguard pracuje nad databází MAGNUS, která obsahuje více než 2,6 milionů vazeb mezi subjekty.

BIZguard je určen zejména manažerům řízení rizik, informačním analytiků, ekonomickým a investigativním novinářům a dalším uživatelům, kteří pro svá rozhodnutí potřebují detailně znát okolí podniku a jeho vazby na jiné subjekty a skupiny. Ve finančním sektoru najde produkt uplatnění například při implementaci zásad pro řízení rizik vyplývajících ze směrnice Basel II.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy