Ve třetím čtvrtletí 2005 se objemy obchodů členů ČAOCP na českém trhu zvýšily na 170 miliard Kč

08.12.2005 | , Česká asociace obchodníků s cennými papíry
Tiskové zprávy


Členové České asociace obchodníků s cennými papíry (ČAOCP) realizovali na českém trhu ve třetím  čtvrtletí roku 2005 obchody za 170 mld. Kč,  z toho 169 mld. Kč s akciemi a 1,37 mld. Kč s obligacemi.

To znamená nárůst o 58 % ve srovnání s druhým čtvrtletím roku 2005 (vzhledem k datu vzniku ČAOCP není meziroční srovnání k dispozici). Členové ČAOCP jsou také aktivní na zahraničních burzách – zejména v USA a Německu, kde realizovali obchody  s akciemi a obligacemi za 8,078 mld. Kč, obchody členů ČAOCP s deriváty dosáhly dokonce 42 883 mld. Kč (s ohledem na RSJ, a.s., kteří jsou tvůrcem trhu na Londýnské burze).

Mezi další významné aktivity členů Asociace obchodníků patří dražby cenných papírů (17 realizovaných dražeb ve třetím  čtvrtletí letošního roku o objemu 99 mil Kč), správa aktiv (majetek ve správě členů přesahuje 6 mld. Kč), služby corporate finance, které zahrnují přeměny podob akcií, přeměny společností, veřejné obchodní soutěže na prodej akcií, povinná nabídka převzetí a služby investičního bankovnictví, mezi které patří poradenství při fúzích, akvizicích, oceňování firem a hledání partnerů.


Celkový počet zaměstnanců členů ČAOCP se ke konci třetího čtvrtletí  nezměnil a je 206 osob.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy