Citibank nabízí hypotéku bez doložení příjmu

09.12.2005 | , Citibank
Studentské centrum


V Citibank lze od nynějška získat hypoteční úvěr i bez doložení výše příjmu. Nová služba je nabízena jako další varianta standardního hypotečního úvěru, který může být použit na koupi, výstavbu či rekonstrukci rodinného, případně bytového domu, anebo bytu.

„Díky této nové hypotéce Citibank mají šanci získat úvěr i ti, kteří dle standardního schématu ověřování bonity klienta neměli šanci úvěr získat. Přitom jim to jejich finanční situace umožňovala a se splácením úvěru by tedy neměli problém,“ uvedl ředitel retailového bankovnictví v Citibank a.s. Bert Pijls.

Bez doložení příjmu lze získat úvěr v rozsahu od 200 tisíc korun do 5.000.000 korun s délkou splatnosti od pěti do třiceti let. Výše úvěru může být maximálně 50% hodnoty zastavěné nemovitosti, přičemž minimální hodnota této nemovitosti musí být nejméně milion korun.

Úrokové sazby hypotéky bez doložení příjmu jsou jen o jednu setinu procenta vyšší, než u stoprocentních hypoték s prokázáním příjmu. U jednoleté fixace tak aktuální úroková sazba, pro klienty Citibank, činí pouze  3,95% p.a., u pětileté 4,95 % p.a. a u nejdelší patnáctileté 5,95 % p.a. Všechny vyhlášené úrokové sazby jsou navíc garantované, což znamená, že je dostane každý klient bez rozdílu. Klienti Citibank, kterými mohou být například i jen držitelé kreditních karet či příjemci osobních půjček, mají úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů na rozdíl od neklientů nižší o dvě desetiny procentního bodu. Pro ostatní začíná sazba pro hypotéku bez doložení příjmu na 4,15% p.a.

Citibank nabízí hypotéky od letošního září ve spolupráci s Hypoteční bankou, která je poskytovatelem a věřitelem úvěru. Mezi přednosti Citibank hypotečních úvěrů patří vedle výhodných úrokových sazeb především skutečnost, že klient není nucen si u banky otvírat účet.

Na předvánoční období si Citibank připravila pro zájemce o hypoteční úvěry malý dárek – každý, kdo od
1. prosince 2005 do 31. ledna 2006 uzavře na pobočce Citibank Smlouvu o poskytnutí hypotečního úvěru, obdrží poukázku od firmy IKEA v hodnotě 5 tisíc korun na nákup vybavení svého nového bydlení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Studentské centrum