ŽS Brno získalo novou zakázku v Maďarsku

27.12.2005 | , ŽS Brno
Tiskové zprávy


23. 12. 2005 byl podepsán kontrakt mezi akciovou společností ŽS Brno a maďarskou státní železnicí MÁV Rt. na rekonstrukci a modernizaci železniční stanice Cegléd v Maďarsku. 

Zakázka v hodnotě 34 mil. EUR se bude realizovat v letech 2006 až 2008 a bude spolufinancována z prostředků Evropské unie jako součást modernizace mezinárodního železničního koridoru. „Zakázku jsme získali i díky skvělým referencím, jakými jsou pro naši společnost práce na železničních koridorech v České republice,“ řekl dnes Ing. Michal Štefl, předseda představenstva a generální ředitel ŽS Brno, a. s. a dodal: „Je to krásný vánoční dárek nejen pro nás, ale také pro naši v Maďarsku sídlící dceřinou firmu "KÖZÉPSZOLG" Kft., která se bude na zakázce rovněž podílet.“

ŽS Brno, a. s. již v současnosti na maďarském stavebním trhu úspěšně působí. Pro
Budapešťský dopravní podnik, který velkoryse modernizuje tramvajová depa a kolejiště pro uvedení nových, 54 metrů dlouhých tramvajových souprav do provozu, dokončila akciová společnost ŽS Brno modernizaci tramvajového depa Angyalföld. V březnu příštího roku pak bude předáno do užívání depo Hungária.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy