Kam se vydat na Silvestra

29.12.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Už máte naplánované místo, kde budete trávit poslední chvíle starého roku? Pokud patříte mezi stále nerozhodnuté, třeba vám pomůže dnešní článek v již trochu silvestrovské náladě.

Téma týdne: Co přináší Silvestr

Už jenom dva dny nám zbývají do konce roku 2006. Tento čas je tradičně určen k tomu, abychom se zamysleli nad uplynulém čase a určili si více či méně realizovatelná předsevzetí, pojídali cukroví a dívali se na pohádky. Jsou však lidé, kteří se musí věnovat i jiným činnostem. První skupinou jsou spoluobčané, kteří i tyto dny tráví v práci. Pokud se k ním řadíte, tak vás uklidním, že nejste sami. Když píšu tyto řádky, sedím v kanceláři, potajmu sleduji padající vločky a sním o sjezdovkách. Tou druhou jsou ti, co se v poslední chvíli snaží vymyslet a sehnat  nejlepší místo na oslavu příchodu nového roku. A právě pro ně jsou určeny následující řádky.

Cizina

Trendem posledních let je na Silvestra vyjíždět do zahraničí. Milovníci hor a zimních sportu si většinou vyberou některé alpské horské středisko. Pokud budeme poměřovat základní kritéria, mezi které bezesporu patří cena, kvalita svahů a čekací doby, zjistíme, že v současné době není velký rozdíl mezi tuzemskými a zahraničními zájezdy. Problémem však bude sehnat dovolenou v přijatelném termínu za dobrou cenu na poslední chvíli. Většinou je potřeba plánovat delší dobu dopředu. Jestliže nemáte rádi hory a zimu vůbec, nezoufejte. Cestovní kanceláře nabízejí spousty zájezdů do exotických koutů země. Bohužel i v tomto případě platí, že je lepší začít shánět vhodnou dovolenou s jistým předstihem.

Restaurace, kluby

Velice populární jsou také různá restaurační zařízení. Výhodou je, že si každý může zvolit to správné dle prostředí a hudby, která je jeho srdci nejblíže. Někdo dá přednost své oblíbené hospůdce, někdo bude chtít na Silvestra zažít nový zážitek a vybere si méně tradiční místo. Oblíbené jsou zejména koktejl nebo bary s latinskou hudbou. Od prestižnosti místa a menu se bude odvíjet i cena, kterou zaplatíte za poslední noc v roce. 

Náměstí, veřejná místa

Pokud vám ani jedna z dvou předešlých variant nevyhovuje, zkuste se poptat, zda ve vašem městě bude probíhat veřejná oslava Silvestra. Ve většině větších měst se totiž každoročně konají oslavy přímo na hlavních náměstích. Hudba, ať už živá nebo reprodukovaná, mohutně podporovaná stánkaři nabízejícími různé méně či více alkoholické nápoje, se stará o dobrou náladu občanů. Půlnoční ohňostroj tradičně ohlašuje nástup nového roku a pak už volná zábava trvá do ranních hodin.

Doma, Chata

Domov nebo rodinná chata stále patří mezi místa, kde se nejčastěji konají oslavy Silvestra. Ne všichni dávají přednost bujarým veselicím a raději si sednou s milovanými osobami a při zvukové kulise si povídají a decentně popíjejí oblíbené nápoje. Mladí volí oslavy v soukromí především z důvodu levné zábavy. Přitom je ale nutné,  aby si dávali pozor na neplánované komplikace vzniklé neopatrnou manipulací s pyrotechnikou nebo nadměrným požitím alkoholických nápojů.

Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky