ČSOB přichází s novým jednoduchým a snadno srovnatelným sazebníkem pro drobné klienty

03.01.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB od 1. února 2006 významně zjednoduší strukturu sazebníku pro drobné klienty. Zorganizuje jej do tabulek srovnávajících cenu nabízených účtů a jejich funkcionality a zvýší tak přehlednost sazebníku a usnadní klientům orientaci v něm. Sazebník pro fyzické osoby bude mít pouze 8 kapitol namísto dosavadních 11 a položky v něm budou nově budou seřazeny podle četnosti jejich užívání klienty. Rozsah je snížen ze 30 na 10 stran textu. ČSOB totiž ze základního sazebníku vypustila 215 položek.

Jedná se zejména o položky, které jsou drobnými klienty užívány jen výjimečně, např. operace na finančních trzích či dokumentární platební styk. Tyto položky zůstávají nadále v sazebníku pro podnikatele a firemní klienty, kde je četnost jejich využití vysoká.


„V novém formátu Sazebníku jsme provedli srovnání produktů, tak, aby se klienti mohli snadno orientovat,“ uvedl Pavel Kavánek, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB a dodal „Náš „novoroční sazebník“ bude zjednodušený, přehlednější a srovnatelnější“.


Nový formát sazebníku banka celkově zrevidovala a může znovu potvrdit, že neobsahuje:
- žádné dvojí poplatky za stejnou službu/ transakci
- žádné skryté poplatky (např. za účetní položky)
- žádné neadresné položky


ČSOB již 20 měsíců zachovala stabilní ceny základních tuzemských služeb. V novém sazebníku je výrazně snížena náhrada za nedodržení termínu u dlouhodobých terminovaných vkladů (tzv. „předčasný výběr“) a její výpočet je nově vázán na dvě časová pásma, na dobu kratší než 6 měsíců a delší než 6 měsíců.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy