Platby v eurech jsou pro podniky od února ještě výhodnější

16.02.2006 | , Citigroup
Tiskové zprávy


Klienti Citibank a.s. z řad středních podniků výrazně ušetří při zasílání plateb v měně euro. Od února totiž mohou za stejně výhodný poplatek převádět výrazně vyšší částky.

Speciální zvýhodněný poplatek, původně platný pro přeshraniční transakce do 12 500 EUR, se od 1. února 2006 vztahuje na převody až do výše 50 000 EUR.


„Navýšení limitu představuje pro naše klienty nesporně výraznou úsporu na poplatcích, neboť tyto platby představují velký podíl z celkových transakcí,“ řekl Tomáš Hadžega, obchodní ředitel divize Commercial Banking Group, která poskytuje služby podnikům s ročním obratem vyšším než 50 milionů Kč. „Při převodu vyšších částek ušetří klient na poplatku až několik tisíc korun měsíčně.“


Zvýhodněné poplatky se nadále týkají všech odchozích plateb v měně EUR, které splňují následující parametry:
• obsahují číslo účtu příjemce ve formátu IBAN,
• jsou označeny platným identifikačním kódem banky (BIC),
• poplatek je typu SHARE, kdy odesílatel hradí poplatky na své straně, příjemce hradí ostatní poplatky,
• převod je v rámci zemí Evropského hospodářského prostoru,
• maximální výše převodu je 50 000 euro.


Citibank a.s. poskytuje prostřednictvím divize Commercial Banking Group bankovní servis českým středně velkým podnikům od roku 1999. Svým klientům nabízí širokou paletu finančních produktů včetně provozního financování, investičních úvěrů, služeb spojených s vedením běžných účtů, dokumentárního platebního styku či devizových produktů, jako jsou například deriváty.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy