Ministři České republiky podepíší dohody s Ukrajinou

16.02.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Ministři České republiky podepíší se svými ukrajinskými protějšky v pátek 17. února v podvečer v Hrzánském paláci smluvní dokumenty. Přítomni budou další ministři české vlády a také její premiér Jiří Paroubek.

Dohodu o spolupráci v oblasti cestovního ruchu mezi Ministerstvem pro místní rozvoj ČR a Ministerstvem kultury a turistiky Ukrajiny podepíší Radko Martínek a jeho kolega Ihor Dmytrovyč Lichovyj. Dohodu mezi vládou ČR a Kabinetem ministrů Ukrajiny o spolupráci v oblasti obranného průmyslu podepíše ministr obrany ČR Karel Kühnl, za Ukrajinu Volodymyr Mykolajovyč Šandra, ministr průmyslové politiky Ukrajiny.

„Chceme napomáhat rozšíření cestovního ruchu mezi Českou republikou a Ukrajinou za účelem vzájemného poznávání života, historie a kultury svých národů. Dále pak podporovat snahu o jednoduché postupy pro občany obou zemí, kteří cestují do druhé země za turistikou  a to v souladu s právními předpisy platnými v obou zemích,“ přiblížil dohodu ministr Martínek.

Dohoda dále hovoří například o podpoře a vzájemném usnadnění investic českých a ukrajinských podnikatelů, o výměně statistických a další informací v oblasti cestovního ruchu (legislativní a normativních dokumenty regulující aktivity příslušných zemí v oblasti cestovního ruchu; mezinárodní dokumenty týkajících se zájmů druhé strany…). Obě strany by měly také podporovat vzájemnou účast na výstavách a veletrzích cestovního ruchu, a to zejména na veletrhu Holiday World v Praze a na veletrhu Travel Market „UKRAINE“ v Kyjevě.

„Za účelem zlepšení realizace této dohody založíme Společný výbor pro cestovní ruch sestávající z vedoucích pracovníků v oblasti cestovního ruchu z obou zemí. Cílem je realizovat společné projekty, programy a usnesení týkající se rozvoje bilaterální spolupráce v oblasti cestovního ruchu,“ řekl Radko Martínek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy