Region Severozápad posílí 250 milionů korun

17.02.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Vláda dnes na svém jednání vzala na vědomí žádost o posílení výdajů na Státní program rozvoje regionu Severozápad. Uložila ministrovi Radko Martínkovi posílit dotační titul č. 4 Regionálního programu podpory rozvoje severozápadních Čech a Moravskoslezského kraje o 250 mil. Kč v roce 2006, účelově určených pro region Severozápad.

Státní program rozvoje regionu Severozápad byl zpracován jako pilotní program pro řešení složité hospodářské a sociální situace Ústeckého a Karlovarského kraje, zajišťovaný v gesci Ministerstva pro místní rozvoj.
„Jedná se o střednědobý programový dokument, zpracovaný pro období do roku 2013 k systematickému řešení hospodářských a sociálních problémů v převážně strukturálně postiženém regionu soudržnosti NUTS 2 – Severozápad,“ přiblížil ministr Martínek.

Základním cílem programu je zahájení intenzivního systematického řešení hospodářských a sociálních problémů v regionu Severozápad pro období do roku 2013, se zaměřením zejména na posílení a diverzifikaci jeho ekonomické základny, řešení zaměstnanosti, rozvoj lidských zdrojů a zlepšení životního prostředí. Navazujícím cílem je zapojení regionálních aktérů a zmocněnce vlády pro region Severozápad do realizace systému.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy