České dráhy představily koncept „Regionovou Vaším krajem“

17.02.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Prostřednictvím nových vlaků pro regionální a místní tratě nabídnou České dráhy krajským úřadům koncept ucelené propagace kraje, turistického ruchu a ekologické železniční dopravy

V průběhu roku 2006 uvedou České dráhy do provozu 20 dvouvozových  jednotek 814 / 914 Regionova. První souprava je již ve zkušebním provozu; s dodávkou dalších souprav se počítá od měsíce dubna – každý měsíc cca 2-3 soupravy. Poprvé v historii České dráhy neuvedou do provozu pouze nový vlak. Součástí bude také ucelený koncept propagace kraje, turistického ruchu a ekologické železniční dopravy nazvaný Regionovou Vaším krajem.


„Ve spolupráci s jednotlivými kraji hodláme jednotky Regionova použít jako jezdící marketingový nástroj – jednoznačně svázaný s krajem, ve kterém vozí své cestující. Kromě již zavedeného názvu Regionova tak jednotky dostanou navíc do vínku přívlastek s názvem kraje, logo příslušného kraje a interiér doplní informační plochy s informacemi zajímavými pro nejen pro turisty a návštěvníky,“ říká o konceptu Regionovu Vaším krajem Jiří Kolář, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu. České dráhy tak krajům vedle zajištění regionální dopravy nabídnou další přidanou hodnotu – zaměřenou jednoznačně na podporu turistického ruchu.


V návaznosti na to České dráhy dnes představily první prototyp takto upravené jednotky Regionova. Ta je určena pro dopravu ve Středočeském kraji a její interiér a exteriér doplnily následující prvky, které se stanou standardem při dodávkách dalších souprav:


• Logotyp Regionova byl doplněn přívlastkem STŘEDOČESKÁ.
• Na skříň motorového vozu byl umístěn logotyp a znak Středočeského kraje.
• V případě externího zbarvení se počítá se zachování základní koncepce barevného řešení, nicméně jednotlivé barvy se budou lišit podle krajů.
• Interiér motorové jednotky byl vybaven stojany a rámečky pro informační materiály o zajímavostech Středočeského kraje. Do nich je možné umístit jak propagační letáčky, tak například mapu a další informační materiály.


České dráhy takto ve spolupráci s jednotlivými kraji takto vybaví a upraví všech 20 jednotek, které letos mají být nasazeny do provozu. Obdobné koncepty jsou úspěšně využívány v zahraničí, například ve Spolkové republice Německo, kde je veřejnost takto jednoznačně motivována k ekologicky šetrnému cestování vlakem.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy