Zmocněnci vlády podporují především rozvoj podnikání v regionech

14.03.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Na včerejším zasedání vlády předložilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR „Pololetní informaci o činnosti zmocněnců vlády pro řešení problémů spojených s revitalizací severozápadních Čech, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje“. Stejně jako v předchozích obdobích je hlavní pozornost věnována především rozvoji podnikání a vytváření nových pracovních míst. 

Informace o činnosti zmocněnců vlády za 2. pololetí 2005 obsahuje přehled jejich aktivit, zaměřených zejména na spolupráci s hospodářskými a sociálními radami, se zástupci jednotlivých ústředních a regionálních orgánů státní správy a samosprávy, podnikatelskými a dalšími subjekty při  řešení hospodářských a sociálních problémů dotčených regionů.

„Činnost zmocněnců vlády v uvedených regionech je velmi důležitá, protože znají podrobně své prostředí a tudíž problémy, které je v dané oblasti potřeba řešit“, komentoval jejich práci ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.

Vedle zmíněného vytváření podmínek pro rozvoj podnikatelských aktivit a vznik nových pracovních míst se zmocněnci vlády soustředili také na řešení problémů spojených s restrukturalizací nosných odvětví v regionu, přípravu průmyslových zón, rozvoj dopravní a technické infrastruktury nebo pokračování mezinárodní a přeshraniční spolupráce.

V rámci těchto aktivit se zmocněnci vlády věnovali přípravě a zpracování vybraných regionálních dokumentů a postupné realizaci projektů v rámci regionálních programů podpory státu, projektů k řešení nápravy ekologických škod a revitalizace území, a to včetně projektů spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy