Ocenění Winterthur Zaměstnavatel roku 2006 bude již brzy znát své vítěze

14.03.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Soutěž Winterthur Zaměstnavatel roku vstoupila do svého čtvrtého ročníku. Odborná porota bude letos vybírat ze 400 společností z celé České republiky. V průběhu března a dubna budou vyhlášeni vítězové v jednotlivých regionech ČR v rámci soutěže Winterthur Zaměstnavatel regionu,  celostátní vítězové pak na slavnostním vyhlášení, které se koná 2. května v Praze. Cílem ocenění je podpořit image nejlepších zaměstnavatelů v České republice i v jednotlivých regionech a informovat veřejnost o situaci na trhu práce.

V letošním čtvrtém ročníku soutěže se o titul Winterthur Zaměstnavatel roku utká celkem 400 společností ze všech 14 krajů ČR. V celostátním kole ocenění budou vyhlašovány kategorie Zaměstnavatel roku, Nejžádanější zaměstnavatel roku, Personální projekt roku, Cena personalistů, The Most Desired Company, Progresivní zaměstnavatel roku a Zaměstnavatel roku bez bariér. Dvě poslední kategorie jsou letošní novinkou a zaměstnavatelé mají stále možnost  se do nich přihlásit prostřednictvím přihlášky na internetových stránkách www.zamestnavatelroku.cz. Progresivní zaměstnavatel roku je kategorie, která je vyhlašována ve spolupráci s agenturou CzechInvest. Cílem kategorie Zaměstnavatel bez bariér je poukázat na společnosti, které v ČR pomáhají nejpotřebnějším.

Odborná porota, složená z HR expertů, novinářů, manažerů a zástupců akademické sféry bude při hodnocení společností posuzovat následující kritéria: úroveň jednání se zaměstnanci, investice do jejich vzdělání a rozvoje, výše mezd, kvalita interní komunikace a poskytované zaměstnanecké výhody.

Organizátorem ocenění je společnost Fincentrum Media, generálním partnerem soutěže je stejně jako v minulém roce společnost Winterthur (v loňském roce působila pod názvem Credit Suisse Life & Pensions). Ta je v České republice lídrem v oblasti spolupráce se zaměstnavateli, kteří svým zaměstnancům přispívají na životní pojištění a především penzijní připojištění.

„Vzhledem k naší vedoucí pozici na trhu v oblasti spolupráce se zaměstnavateli je podpora této soutěže logickou volbou. Naším cílem je poukázat na firmy, které mají dlouhodobě vynikající personální politiku a které přispívají svými aktivitami k rozvoji oblasti, ve které působí.“ řekl generální ředitel Winterthur pro ČR a SR Petr Žaluda. „Už minulé ročníky ukázaly, že ocenění je ze strany stávajících i potenciálních zaměstnanců vnímáno jako velmi prestižní – oceněné firmě tak pomáhá především v náboru nových pracovníků,“ dodal.

Celostátnímu kolu soutěže Winterthur Zaměstnavatel roku předcházejí regionální kola Winterthur Zaměstnavatel regionu, která probíhají ve všech 14 krajích České republiky. Společnosti, které se umístní Do celostátního kola postupují společnosti z  krajů na základě počtu určených mandátů. Počty jednotlivých mandátů jsou stanoveny na základě celkového počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích. Do celostátního kola postupuje na základě počtu mandátů 50 společností ze 14 krajů, 10 mandátů pro nominaci určuje odborná porota pro celostátní kolo.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy