Vynikající výsledky skupiny Aviva plc

14.03.2006 | , Aviva
Tiskové zprávy


Skupina Aviva plc vykázala za rok 2005 nárůst ve všech oblastech svého podnikání. Celosvětový provozní zisk skupiny stoupl o 29 procent na 2 904 miliónů liber.

V oblasti životního pojištění se provozní zisk zvýšil o 11 procent na 1 814 miliónů liber. Historicky nejlepších výsledků dosáhla skupina Aviva v roce 2005 v oblasti neživotního pojištění, kde zisk představoval navýšení o 22 procent na 1 551 miliónů liber. Zisk ze správy aktiv se více než zdvojnásobil a dosáhl 92 miliónů liber.


Richard Harvey, generální ředitel skupiny dodává: „Vynikající výsledky jsme vykázali v životním pojištění, kde zisk i nadále roste rychleji než prodej. V kontinentální Evropě, kde se dobře dařilo v oblasti dlouhodobého spoření, postupujeme výrazně vpřed, a dobrou pozici si budujeme i v rozvíjejících se trzích v Asii.“


Dceřiná společnost skupiny v České republice, Aviva životní pojišťovna a. s., dosáhla v roce 2005 rovněž vynikajících výsledků. Její hrubé předepsané pojistné v tomto roce dosáhlo 745,3 miliónů korun, což představuje nárůst o 35 procent.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy