Ariba rozšiřuje v Praze nabídku svých služeb v oblasti řízení výdajů

14.03.2006 | , Ariba Inc.
Tiskové zprávy


Společnost Ariba nabídne firmám v EMEA regionu (Europe, Middle East, Africa) odborné služby v oblasti nákupu komodit a podpory řízení výdajů. Otevřením pražského centra služeb reaguje Ariba na rostoucí poptávku zákazníků po službách, které firma na českém trhu poskytuje od roku 2004.

Ariba®, Inc. (Nasdaq: ARBA), přední společnost poskytující řešení v oblasti řízení výdajů, rozšiřuje své působení v Praze. Společnost pomáhá velkým i malým společnostem a dodavatelům s vyhledáváním a řízením sourcingových příležitostí na nových trzích. Otevřením pražského střediska služeb pro Evropu, Afriku a Střední východ reaguje Ariba na rostoucí poptávku zákazníků. Společnost poskytuje sourcingové služby na českém trhu od roku 2004.

„Sourcing do levnějších zemí zůstává jednou z hlavních priorit všech firem na celém světě,“ říká Daryl Rolley, Senior Vice President a generální ředitel společnosti Ariba International Operations. „Díky našim znalostem globálních trhů a informacím o místní dodavatelské základně představuje společnost Ariba vysoce kvalifikovaného partnera pro všechny firmy, které se chystají rozšiřovat svou dodavatelskou síť na transformujících se trzích. Naši zákazníci dostávají díky spend managementu nové příležitosti pro své podnikání a sourcingové služby jim jednoduše umožňují prosadit se v nových teritoriích,“ dodává Daryl Rolley.

Ariba má po celém světě více než 1100 odborníků na řízení výdajů a nákup komodit. Od června 2005 společnost rozšiřuje i svůj tým v České republice, který se rozrostl na dnešních 60 zaměstnanců. Ariba může lépe pokrývat rostoucí potřeby evropských a nadnárodních společností, které do tohoto regionu přesouvají výrobu a hledají zde příležitosti k nákupu zboží a služeb. Stále větší počet firem jak na prodávající tak kupující straně, využívá znalostí společnosti Ariba k podpoře obchodních iniciativ a dosahuje díky nim skvělých výsledků.

Než nás kontaktovala Ariba, několik let jsme se marně snažili stát se dodavatelem předního výrobce v automobilovém průmyslu,“ říká Radim Hydl, Project Manager společnosti NovaTech CZ, s.r.o., která se specializuje na výrobu přesných technických plastových součástí pro automobilové chladicí systémy, pedály a drážky senzorů.

„Díky naší účasti na sourcingovém projektu společnosti Ariba jsme s výše uvedenou firmou uzavřeli pilotní smlouvu, která vyústila v mnohem širší spolupráci.  Doufáme, že s novým partnerem naše firma poroste po ekonomické i technické stránce a zajistí nám stabilitu. Díky společnosti Ariba jsme si vydobyli dobrou pozici na silně konkurenčním trhu s plastovými výrobky v České republice i Evropě,“ doplňuje Hydl.

„Přestože mnoho společností stále soustředí svou pozornost na Čínu a Indii, stále více firem se teď zaměřuje i na střední a východní Evropu,“ říká Kent Parker, Executive Vice President a generální ředitel společnosti Ariba Global Services Organization. „Díky našim znalostem tržní dynamiky, místních dodavatelů a odbornému týmu můžeme firmám, na těchto trzích, pomoci s rychlým vytvořením solidního dodavatelského řetězce, který by podporoval jejich aktivity a snižoval celkové náklady.“


Aktivity společnosti Ariba v oblasti řízení výdajů jsou dostupné v třiceti jazycích a pomáhají společnostem maximálně využít příležitosti k úsporám a zlepšování jejich výsledků. Mezi služby, které Ariba poskytuje, patří:

Podpora sourcingu – Společnosti, které chtějí využít možností nabízených transformujícími se trhy, se mohou spolehnout na znalosti společnosti Ariba a její početný tým místních odborníků, kteří klientům pomáhají identifikovat kvalifikované místní dodavatele a zlepšovat tak jejich hospodářské výsledky.

Transparentnost výdajů a analýzy výdajů – Pro dosažení co nejlepších výsledků sourcingové strategie společnostem nestačí zaměřit se na levnější země, ale je nutné zároveň i analyzovat výdaje dle jednotlivých zemí na provozní i globální úrovni a zjistit, zda společnostem z jejich strategie plyne i adekvátní efekt. Díky špičkovým technologiím společnosti Ariba na poli transparentnosti a analýz, místním odborníkům, znalostem tržní dynamiky a službám podpory mohou naši klienti analyzovat a interpretovat údaje o výdajích rychle, snadno a s efektivními náklady.

Řízené nákupy – V některých situacích prostě není logické, aby společnost sama řídila nákup některých kategorií zboží a služeb. Díky řízeným nákupům společnosti Ariba naši zákazníci mohou přenechat starost o všechny své výdaje či některou jejich konkrétní část týmu komoditních expertů, sourcingových odborníků a specialistů na řízení výdajů, kteří celý proces řídí od začátku až do konce. Kromě kompletní nabídky služeb společnosti Ariba v oblasti sourcingu, transparentnosti a analýz mohou nyní zákazníci našeho oddělení Ariba Managed Procurement Services v Evropě využívat i podpory v otázkách řízení pohledávek a faktur.

"Globální komoditní znalosti a sourcingové služby jsou klíčovými faktory, které zákazníkům Ariby zaručují zvláště na transformujících se trzích významnou konkurenční výhodu při dosahování efektivního snižování nákladů," říká Přemysl Pela, ředitel Ariba EMEA Operations společnosti Ariba Global Services.

"Díky významnému rozšíření nabídky služeb pražského zastoupení v oblasti řízení nákladů, můžeme lépe nabídnout zvyšujícímu se počtu českých a nadnárodních společnosti využití celého potenciálu tohoto komplexního a rychle rostoucího trhu, který umožňuje našim zákazníkům kvalitativní přechod od dílčího snižování nákladů k vytváření trvalých hodnot."

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy