Vyjádření k TZ Komise pro cenné papíry o přerušení licenčního řízení

14.03.2006 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Společnost UNIVYC, a.s., žadatel o licenci na provozování centrálního depozitáře, bere na vědomí dnešní oficiální oznámení Komise pro cenné papíry, týkající se přerušení řízení o udělení licence na centrální depozitář, které  jí bylo doručeno.

Komise posoudila všechny náležitosti žádosti o licenci, které společnost UNIVYC předložila a nemá k nim v této chvíli žádných připomínek. „Jsem ráda, že jsme úspěšně završili proces testování všech systémů včetně bezpečnostních prvků, což je z pohledu fungování budoucího centrálního depozitáře zcela zásadní. Zbývá pouze doplnit poslední článek do obchodního plánu, kterým je nové ocenění evidence dat Střediska cenných papírů.“ – říká generální ředitelka UNIVYC, a.s. Helena Čacká.


Společnost UNIVYC, která je dceřinou společností Burzy cenných papírů Praha je žadatelem o licenci na provozování centrálního depozitáře cenných papírů. Žádost o licenci byla na Komisi pro cenné papíry podána 31.1. 2005. Hlavním přínosem budoucího centrálního depozitáře by měla být zavedení vícestupňové evidence cenných papírů, zjednodušení  vypořádání a standardizace custody služeb pro majitele cenných papírů. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy