Dle FERI FMI Pioneer Investments/HVB první v Evropě v čistých prodejích

14.03.2006 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Podle zprávy prestižní panevropské agentury FERI FMI , kterou převzal i Financial Times, je   skupina Pioneer Investments/HVB první  v Evropě  v  čistých prodejích všech typů otevřených podílových fondů kromě fondů peněžního  trhu.

List v této souvislosti napsal: „Největší skupinou z hlediska odhadovaných čistých prodejů (ENS) v Evropě v roce 2005 (mimo peněžní fondy) byla skupina Pioneer/HVB s 16,4 mld. EUR, následovaná skupinou JP Morgan (15,4 mld. EUR), dále Allianz (15,4 mld. EUR), UBS (14,3 mld. EUR) a Axa (14,2 mld. EUR). Zahrneme-li fondy peněžního trhu, na prvním místě je skupina JP Morgan s celkovými 21 mld. EUR.

Zpráva Financial Times je založena na  rozsáhlé analýze datového a analytického centra FERI FMI - Fund Market Monitor/Europe, Únor 2006, data k 31. 12. 2005 - jež přináší souhrnná data segmentu  otevřených podílových fondů v roce 2005.
(Analýzu najdete na http://www.crestcom.cz/tiskove_stredisko/files/12/FMM%200602%20FEB.pdf )

Analytické centrum FERI FMI tehdy analyzovalo čisté prodeje 833 správců investic s celoevropskou působností, nabízejících v Evropě celkem 23 000 fondů. V hodnocení na měsíčním časovém horizontu se skupina Pioneer Investments tehdy umístila na 5. místě a předstihla tak například společnosti Merril Lynch, Fidelity, Franklin Templeton. Na ročním časovém horizontu skupina Pioneer Investments obsadila 19. místo a na YTD horizontu  21. místo.


V roce 2001, když  FERI FMI začalo provádět tyto analýzy, se skupina Pioneer Investments umísťovala na posledních místech první stovky správců kapitálu s celoevropskou působností.


FERI FMI je významné datové a výzkumné centrum zabývající se sběrem a analýzou dat ze segmentu otevřených podílových fondů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy