Nový televizní seriál „Osobní finance“

16.03.2006 | , KCP
Tiskové zprávy


Komise pro cenné papíry ve spolupráci s Českou národní bankou a dalšími partnery připravila pro vysílání v České televizi pokračování úspěšného TV seriálu „Rádce investora“. Dalších sedm dílů vzdělávacího cyklu s názvem „OSOBNÍ FINANCE“ diváci tak budou moci společně s moderátorem a průvodcem Otakarem Brouskem shlédnout každé úterý vždy mezi 16.00 a 17.00 hodinou na druhém programu České televize.

Hlavním cílem tohoto nového televizního seriálu je motivovat širokou veřejnost k vlastní zodpovědnosti za svou finanční budoucnost. „Domnívám se, že většina občanů stále nemá dostatečné informace o možnostech zhodnocování svých financí, a to nejen na kapitálovém trhu, nezná rizika s tím spojená, neví, kde čerpat informace  a na koho se obrátit v případě potřeby. Seriál toto vše názorně vysvětluje. Tím se Komise snažila přispět k naplnění jedno ze svých hlavních poslání - osvěty veřejnosti,“ říká Lucie Anna Matolínová, členka prezídia Komise pro cenné papíry.

Každý ze sedmi dílů seriálu, který trvá vždy 15 minut, se věnuje určitému tématu z  problematiky osobního finančního plánování a uplatnění jednotlivých typů finančních produktů (popis jednotlivých dílů viz příloha č. 2). Grafické zpracování zajišťuje snadné pochopení problematiky a tvůrci často používali příměru z běžného života kolem nás. Pořad je doplněn praktickými ukázkami práce finančního poradce. Nedílnou součástí každého dílu seriálu je i krátké shrnutí nejdůležitějších informací z dílu předchozího.

Televizní seriál „Osobní finance“ vyrobila společnost MILD production a je součástí celonárodního vzdělávacího projektu „Rádce investora“, který Komise pro cenné papíry realizuje již od roku 2002. Komise v rámci projektu oslovila formou seminářů a vydáváním vzdělávacích publikací širokou veřejnost a obzvláště pak studenty a pedagogy středních a vyšších odborných škol po celé České republice. V létě roku 2004 Komise v souvislosti s tímto projektem spustila na adrese www.radce-investora.cz webové stránky, které tak doplnily projekt o další formu osvěty v oblasti kapitálového trhu. Tyto aktivity budou v rámci integrace dozoru nad finančním trhem přejaty Českou národní bankou.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy