Hokej fandí dětem

28.03.2006 | , Tipsport
Tiskové zprávy


Akce na podporu hokejového sportu „Jde se na hokej!“ přináší fanouškům kromě zábavy také možnost přispět na užitečnou věc a podpořit děti v dětských domovech a ústavech. Ke konci 12. týdne se v rámci charitativní sbírky „Jde se na hokej!“ podařilo vybrat již 820 987Kč.

Každý extraligový hokejový klub si vybral jeden dětský domov, se kterým naváže spolupráci a hráči  jej navštíví i osobně. V doprovodu partnerů projektu Budvaru, České pojišťovny, Tipsportu a Českého Telecomu zavítali v pátek 24. března hokejisté z HC Moeller Pardubice do Dětského domova Ráby. Z charitativní sbírky projektu Jde se na hokej získá Dětský domov v Rábech 95 113 korun. Tato částka tak zastupuje nejnavštěvovanější extraligový stadion a Dětskému domovu se tak dostane finanční pomoci, kterou plánují využít na nákup sportovních potřeb pro děti. „Chceme děti vést k pohybu, naučit je, že je pro ně a jejich zdraví důležitý. Sami se musí naučit starat a pečovat o sebe, k čemu jim sport může také pomoci,“ komentuje investování finančního výtěžku sbírky ředitel ústavu Jan Slezák.


Charitativní sbírka „Jde se na hokej“ je jedním ze čtyř pilířů celého projektu, jejímž cílem je spolu s volbou Sympaťáka, Roadshow a Fly Teamy podpořit návštěvnost hokejových utkání. „Charitativní sbírka je prioritou celého projektu, kdy za každého příchozího návštěvníka extraligového stadiónu putuje jedna koruna od partnerů na konto konkrétního dětského domova v daném městě,“ vysvětluje Jana Obermajerová ředitelka agentury BPA sport marketing, která projekt spolupořádá.


Charitativní sbírka „Jde se na hokej“ motivuje diváky k návštěvě stadionů. Princip sbírky je jednoduchý – za každého diváka, který navštíví extraligové utkání, uhradí partneři projektu - Budějovický Budvar, Česká pojišťovna, Český Telecom a Tipsport – 1 korunu ve prospěch charitativních projektů. Sbírka se začala počítat od 30. kola extraligy včetně, a původně měla končit už s 52. kolem extraligy (tedy v základní části),  ale na základě velmi kladných výsledků byla prodloužena až do konce zápasů play-off. Záleží tedy jen na fanoušcích, o kolik se částka určená pro dětské domovy ještě navýší.
 

Ještě stále můžete podpořit charitativní sbírku návštěvou utkání Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Více informací o projektu včetně fotografií a aktuálního stavu konta sbírky „Jde se na hokej!“ naleznete můžete na webových stránkách www.jsnh.hokej.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy