Evropská komise zahajuje internetové diskuzní fórum ve dvaceti jazycích o budoucnosti Evropy

29.03.2006 | , Zastoupení EK v ČR
Tiskové zprávy


Evropská komise zahájila internetovou diskuzi ve dvaceti jazycích o budoucnosti Evropy. Tato diskuze, které se mohou účastnit všichni občané, je součástí „Plánu D týkajícího se dialogu, jednání a demokracie, vypracovaného Komisí...

Tato diskuze, které se mohou účastnit všichni občané, je součástí „Plánu D" týkajícího se dialogu, jednání a demokracie, vypracovaného Komisí jako odpověď na výzvu Evropské rady k zamyšlení po neúspěšném hlasování o návrhu Ústavní smlouvy ve Francii a Nizozemsku.  

Margot Walström, místopředsedkyně Evropské komise a odpovědná za intersinstitucionální vztahy, ve svém vyjádření, které lze stáhnout z internetové stránky, uvedla: „Často slyším, že lidé ztratili důvěru v Evropskou unii, protože mají pocit, že si unie na sebe vzala příliš velkou odpovědnost a stala se velmi složitou, než aby jí rozuměli.  Když se však zároveň evropských občanů ve veřejných průzkumech ptáme, čím se má Evropská unie zabývat, zjišťujeme, že chtějí, aby řešila takovéi otázkyi jako je nezaměstnanost, globalizace, důchodové pojištění, zdravotní péče, vzdělávání a životní prostředí. Chceme znát VAŠE názory na budoucnost Evropy a z čeho VY jako Evropané máte obavy?

Výsledky této diskuze budou zahrnuté do zprávy Komise týkající se období reflexe.

Diskuzní fórum naleznete na této stránce: http://europa.eu.int/debateeurope/

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy