Na severu Finance.cz startuje Investiční hra 2006

11.05.2006 | , Finance.cz
Press centrum


Server Finance.cz ve spolupráci s RM-SYSTÉMem připravil novou investiční hru, ve které si mohou lidé na nečisto vyzkoušet, jak se dokáží orientovat na kapitálovém trhu. Hra je založena na fiktivním obchodování s českými akciemi obchodovanými na mimoburzovním RM-SYSTÉMu. Každý hráč na začátku dostane k dispozici účet ve výši 1.000.000 Kč, který bude mít za úkol v průběhu 3 měsíců zhodnotit.

Vítěz získá Euro-víkend pro dva v hodnotě 30.000 Kč. Ceny ale čekají na všechny účastníky. Každý hráč bez ohledu na zhodnocení investované částky dostane např. předplatné časopisu Osobní finance nebo BIZ.

Soutěž Investiční hra 2006 se koná na serveru Finance.cz v období od 1.5. 2006 do 31.7.2006. Je založena na fiktivním investování. Každý hráč, který se do soutěže zapojí, obdrží po registraci fiktivní účet s částkou 1.000.000 Kč. Tuto částku může hráč rozložit do vybraných českých akcií, které se obchodují na oficiálním a volném trhu RM-SYSTÉM.

Průběžné pořadí hráčů bude zveřejňováno každý den. Vždy ke konci měsíce bude vyhlášen nejlepší investor. Na závěr soutěže, tzn. k 31.7.2006, bude vyhlášeno pořadí nejlepších hráčů. Výherci obdrží ceny dle výherní listiny. Výsledky soutěže, pravidla hry, informace o cenách a veškerá další data jsou k dispozici a budou pravidelně aktualizována na stránkách http://www.finance.cz.

Každý hráč, bez ohledu na zhodnocení investované částky, zdarma získává předplatné časopisu Osobní finance nebo BIZ, dvě ukázková čísla časopisu PanelPlus a software TrustPort® Workstation. Pro nejlepší investory v květnu, červnu a červenci jsou připraveny speciální ceny a celkový vítěz získá hlavní cenu, kterou je zájezd pro dvě osoby do vybrané evropské metropole.

Pavel Nesejt, šéfredaktor serveru Finance.cz, komentuje hlavní smysl hry: „Hlavní přínos vidíme v možnosti široké veřejnosti vyzkoušet si obchodování s českými akciemi, jejichž ceny v posledních letech několikanásobně vzrostly. Jsme zvědaví, jak se návštěvníci serveru Finance.cz s touto výzvou popasují. Je to pro nás i takový malý test, jak jsou uživatelé Finance.cz zběhlí v obchodování na kapitálovém trhu."

Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing společnosti RM-SYSTÉM k zaměření investiční hry říká: „Zákazníci RM SYSTÉMu jsou jak z řad licencovaných obchodníků, tak i z řad sebevědomých investorů, kteří při investování sami vyhodnocují informace a důvěřují svému vlastnímu úsudku, kterému dávají přednost. Investiční hra je vhodný způsob, jak umožnit zájemcům o obchodování s akciemi si tuto činnost vyzkoušet a získat tak zkušenosti z prostředí kapitálového trhu. Domníváme se, že nabyté znalosti budou moci zhodnotit při skutečném investování do cenných papírů.“ Na závěr ještě dodává: „Věříme, že stávající zákazníci také uvítají možnost konfrontovat své investiční dovednosti s ostatními účastníky Investiční hry.“

Autor článku

Tisková zpráva  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum