Finance.cz pomáhají s daňovými přiznáními

13.02.2006 | , Finance.cz
Press centrum


Koncem minulého roku vydalo Ministerstvo financí aktuální  daňové tiskopisy platné pro rok 2006. Jedná se celkem o více než 40 nových nebo upravených tiskopisů. Významnou změnou pro fyzické osoby je sloučení dřívějších formulářů daňového přiznání A a B.

Fyzické osoby z obou skupin v současné době vyplňují jeden totožný formulář, ke kterému podle své konkrétní situace připojují až 5 dalších příloh. Formuláře daňových přiznání jsou pro všechny poplatníky snadno dostupné i na internetu. Server Finance.cz připravil pro své uživatele všechny aktuální tiskopisy pro finanční úřad a další pro ČSSZ a zdravotní pojišťovny v elektronické podobě na adrese http://formulare.finance.cz.

Na serveru Finance.cz v sekci Daně uživatelé najdou celkem 49 formulářů ve formátu PDF. Kromě formulářů přiznání k dani z příjmu a příslušných příloh zde poplatníci najdou přehledy k sociálnímu a zdravotnímu pojištění, které budou po odevzdání daňového přiznání bezprostředně potřebovat. V letošním roce došlo k sloučení daňového přiznání A a B. Za zvláštní zmínku stojí také příloha k daňovému přiznání fyzických osob číslo 5, která se týká společného zdanění manželů. To lze letos uplatnit poprvé.

24 nejčastěji užívaných formulářů je převedeno do formátu XLS (MS Excel). Pomocí těchto formulářů je vyplňování daňového přiznání značně jednodušší, neboť je lze vyplnit přímo v počítači a hlavně umí daňovou povinnost vypočítat. Formuláře zcela odpovídají požadavkům Ministerstva financí ČR a úřady mají povinnost je přijímat.

Pavel Nesejt, šéfredaktor serveru Finance.cz, k daňovým formulářům uvádí: „Požadavky na nové formuláře ze strany uživatelů jsme zaznamenali ihned po zveřejnění ze strany Ministerstva financí. Letos se můžeme pochlubit rekordní dobou dvaceti dnů, za kterou jsme nové formuláře připravili. Všechny námi vytvořené formuláře jsou k dispozici našim čtenářům ke stažení samozřejmě zdarma a to na snadno zapamatovatelné stránce www.formulare.finance.cz.

Více informací:
Ing. Pavel Nesejt
šéfredaktor serveru Finance.cz
Přímý telefon: 544 423 717
E-mailová adresa: pavel.nesejt@finance.cz

Finance.cz
Nezávislý finanční server, který byl spuštěn již v roce 1997 nabízí nejen informační podporu pro všechny čtenáře, kteří se zajímají o osobní nebo firemní finance, ale také on-line poradenství a on-line prodej finančních produktů. V lednu 2006 zaznamenal dle výsledků nezávislého šetření návštěvnosti webových stránek provedeného společností NetMonitor rekordních 213.689 unikátních návštěvníků (UV) a 1.992.778  shlédnutých stran (PV).

Navíc portál pro své uživatele připravuje další projekty, které pomáhají dotvářet komplexní internetové služby pro návštěvníky: stálé přílohy Studentské centrum, Poradenství, Ručení, Reality a další. V průběhu roku jsou pak připravovány časované přílohy Hypotéky, Auto, Stavební spoření, Investice a další.

Portál Finance.cz připravuje finanční sekce a on-line prodejní aplikace pro celou řadu významných internetových portálů - Seznam.cz, Quick.cz, Tiscali.cz, Jobs.cz, Finweb.cz a další.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum