Partneři pojišťoven čekají na listopad

03.11.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Banky, cestovní kanceláře, které jsou partnery pojišťoven, mají málo informací

Banky, cestovní kanceláře, které jsou partnery pojišťoven, mají málo informací. Během listopadu by se vše mělo zlepšit. Čím hustší síť zástupců máš, tím víc pojistíš, tak by se dalo upravit jedno známé rčení. Kromě svých centrál, agentur a expozitur zapo

jily pojišťovny také pobočky bank stejné finanční skupiny, dále pak čerpací stanice, cestovní kanceláře, poštu i internet.

"Teprve před několika dny se dozvěděli, že mají licenci, takže sem ještě nestihli poslat všechny materiály," vysvětlovala pracovnice Komerční banky, která zastupovala Komerční pojišťovnu. Uzavření povinného ručení tu ale bude probíhat stejně jako jiné pojištění. Nejprve se sepíše návrh smlouvy, která se odešle do centrály pojišťovny. Vše ostatní již zařizuje přímo pojišťovna.

Část zaměstnanců cestovní kanceláře Fischer, která spolupracuje s pojišťovnou Allianz, se v uplynulých dnech školila. Jejich kolegové s úsměvem prodej oddalují. "Až tak začátkem listopadu, zatím nemáme všechny materiály."

"Někdy v listopadu," zaznělo i v pobočce VZP, kde lze sjednat pojištění České podnikatelské pojišťovny. Sazby tu ale znají. Mají okopírovanou tabulku, která vyšla v LN před dvěma

týdny.

Od poloviny listopadu by měla začít zprostředkovávat pojištění i Česká pošta.

Mezi pojistné útavy, které s poštou uzavřeli patří i Generali pojišťovna.

Zdroj: LN z 3. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ