Smlouva o vstupu partnera do PMB má být hotova do konce září

09.09.1999 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Smlouvu o vstupu strategického partnera do První městské banky hodlá vedení pražské radnice podepsat ještě do konce září. ČTK to dnes řekl náměstek primátora pro ekonomiku Jiří Paroubek (ČSSD).

Základní jmění banky, ve které město drží 73,4 procenta akcií, kleslo podle výsledků auditu pod zákonem stanovenou hodnotu 500 miliónů korun na 278,672 miliónu korun kvůli tvorbě opravných položek a rezerv na špatné úvěry.

Praha nyní jedná se dvěma zájemci, kteří chtějí do banky vstoupit. Nabídku předložila společnost ECM spolu s investičním fondem Elec, o navýšení základního jmění má údajně také zájem Investiční a poštovní banka (IPB), která je minoritním akcionářem banky. "Uvažujeme o těchto možnostech," uvedl k tomu Paroubek.

K šancím obou společností na vstup do banky se Paroubek nechtěl vyjadřovat. "Vzhledem k tomu, že si to jeden z těch možných strategických partnerů nepřeje, tak bych do uzavření smlouvy dodržoval určité moratorium na informace," vysvětlil. Již dříve však uvedl, že nabídkou společnosti ECM nejsou představitelé města příliš nadšeni.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ