Union banka: O úvěry již požádaly desítky klientů Moravia banky

15.09.1999 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Desítky klientů Moravia banky, kterou nedávno Česká národní banka vyřadila ze stabilizačního programu a zahájila s ní správní řízení o odnětí licence, požádaly o překlenovací úvěr v Union bance. ČTK to včera řekl mluvčí Union banky Josef Řeřicha.

"První den, kdy bankovní dům začal úvěry poskytovat, o něj v dopoledních hodinách v ostravské pobočce požádalo 36 lidí," řekl s tím, že o překlenovací úvěry žádají většinou klienti, kteří se zablokováním peněz v Moravia bance dostali do finančních problémů. O půjčku například zažádala rodina se třemi dětmi, která měla v Moravia bance uloženy peníze na nový byt, dodal.

Při podání žádosti o poskytnutí úvěru ve výši od deset do 360 tisíc se klienti musejí prokázat občanským průkazem, smlouvou o zřízení běžného účtu nebo smlouvou o termínovaném vkladu.

Žadatelé mají také předložit výpis k účtu dokládající zůstatek. "Právě tímto výpisem klienti Moravia banky doloží, že mají peníze, a my poté nepožadujeme při poskytnutí úvěru ručitele," podotkl mluvčí.

Úroková sazba z úvěrů je 11,5 procenta. Splatnost byla stanovena na jednorázovou, včetně úroků z poskytnutého úvěru, za 13 měsíců. Union banku oslovilo také několik právnických osob, se kterými banka zahájila jednání o poskytnutí překlenovacích úvěrů, uvedl Řeřicha.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ